Μαρία Σάκκαρη: Τι ισχύει με το Ranking μετά την αποχώρηση της Άσλεϊ Μπάρτι

12:19 23/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε πριν λίγες ημέρες ρεκόρ καριέρας, φθάνοντας στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις γυναικών, μετά και τη νέα εξαιρετική πορεία της μέχρι τον τελικό του Indian Wells.

Η απόφαση – σοκ της Άσλεϊ Μπάρτι να αποχωρήσει από την ενεργό δράση όμως, φέρνει ουσιαστικά την Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο Νο2 του κόσμου, πίσω μόνο από την Ίγκα

Σφιόντεκ, που θα ανέβει επίσης για πρώτη φορά, στην κορυφή της WTA.

Τυπικά όμως, ακόμη δεν είναι γνωστό τι θα συμβεί στο Ranking του παγκόσμιου τένις, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από την ίδια την Αυστραλή τενίστρια. Αν ζητήσει να διαγραφεί από τη WTA, αυτομάτως θα μεταφερθούν όλες οι αθλήτριες μία θέση παραπάνω.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να την ξεπεράσουν στη βαθμολογία, κάτι που μπορεί να χρειαστεί χρόνο, αφού η διαφορά της από τις παρακάτω θέσεις ήταν μεγάλη. Η Ίγκα Σφιόντεκ μπορεί να την πλησιάσει μέσω του Miami Open, καθώς η Μπάρτι το είχε κατακτήσει πέρυσι και η ίδια είχε αποκλειστεί στον τρίτο γύρο, αλλά αντίθετα, η Σάκκαρη δεν θα έχει την ίδια δυνατότητα, αφού είχε φθάσει μέχρι τα ημιτελικά του τουρνουά, το 2021. Ως εκ τούτου, οι βαθμοί που μπορεί να κερδίσει είναι λίγοι, ακόμη κι αν φθάσει μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου.

To άρθρο Μαρία Σάκκαρη: Τι ισχύει με το Ranking μετά την αποχώρηση της Άσλεϊ Μπάρτι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαρία Σάκκαρη, Ranking, Άσλεϊ Μπάρτι,maria sakkari, Ranking, aslei barti