Θύελλα αντιδράσεων για τη «συναυλία ειρήνης» - «Απούσα» η Ουκρανία

11:44 23/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι την άλλη Τρίτη (29.03.2022) στα Προπύλαια θα γίνει συναυλία ειρήνης, αίσθηση προκάλεσε η απουσία αναφοράς στην Ουκρανία που δέχεται την εισβολή ή η καταδίκη της Ρωσίας.

Γρήγορα το #συναυλία_ειρήνης έγινε trend με τις αντιδράσεις στα social media να είναι πολλές. Άλλες υπέρ της συναυλίας και άλλες ενάντια στην εκδήλωση γιατί οι διοργανωτές δεν παίρνουν σαφή θέση ενάντια στην εισβολή της Ρωσίας και υπέρ της Ουκρανίας που είδε μια άλλη χώρα να εισβάλει στα εδάφη της.

«Ειρήνη

είναι η απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση» είναι το σύνθημα στην αφίσα για τη συναυλία ειρήνης στην οποία θα λάβουν μέρος γνωστοί τραγουδιστές, μουσικοί, ηθοποιοί.

Θα συμμετέχουν: Μάριος Αθανασίου, Πάνος Βλάχος, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Γλυκερία, Φοίβος Δεληβοριάς, Πάνος Δρακόπουλος, Εισβολέας, Χριστόφορος Ζαραλίκος, Πέγκυ Ζήνα, Θανάσιμος, Κώστας Θωμαϊδης, Κώστας Καλδάρας, Μυρτώ Καμβυσίδη, Μαρία Κανελλοπούλου, Ελένη Καρακάση, Κώστας Λειβαδάς, Μίλτος Λογιάδης, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μητσοτάκης, Νατάσα Μποφίλιου, Γιώτα Νέγκα, Λίνα Νικολακοπούλου, Γιώργος Νταλάρας, Μάνια Παπαδημητρίου, Νίκος Πλατύραχος, Μαριάννα Τουμασάτου, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Τάνια Τσανακλίδου, Νεφέλη Φασουλή, Idra Kayne, Magic de Spell, Sugahspank.

Εκτός από τα χρώματα στην αφίσα, δεν υπάρχει τίποτα άλλο που θα κάνει αναφορά στην Ουκρανία, η χώρα που δέχεται εισβολή. Δεν υπάρχει αναφορά ούτε και στην επιτιθέμενη Ρωσία. Αυτό είναι ένα από τα θέματα που σχολιάζουν αρνητικά οι χρήστες του twitter, που κατηγορούν διοργανωτές και καλλιτέχνες για ίσες αποστάσεις ανάμεσα στη χώρα που δέχεται την επίθεση και εκείνη που την κάνει.

«Είναι προσβολή για τα θύματα, για τους πρόσφυγες. Είναι απάνθρωπα υποκριτικό» τόνισε ένας χρήστης, ενώ άλλος γράφει πως θα ήταν αν στη Μικρασιατική Καταστροφή κάποιοι έδειχναν «αλληλεγγύη και στους Σμυρναίους και στον Κεμάλ» και ένας άλλος πως είναι «σαν να κάνεις “συναυλία αγάπης” για θύματα βιασμού». 

#συναυλια_ειρηνης pic.twitter.com/cKFMV3CAT6

— Maltus (@TheMaltus) March 23, 2022

Πλέον καταντά ντροπιαστικό. Είναι προσβολή για τα θύματα, για τους πρόσφυγες. Είναι απάνθρωπα υποκριτικό. Καλύτερα να έκαναν συναυλία με σύμβολο το Ζ υπέρ της Ρωσίας. Θα ήταν πολύ πιο τίμιο. pic.twitter.com/G51Nh0RyJr

— Sotiris Katselos (@Katselos) March 22, 2022

Σκεφτείτε για τους Σμυρναίους τι θα λεγαν οι απόγονοι τους τωρα που θα μυξοκλαίνε στα Προπύλαια στις 29.

Αλληλεγγύη και στους Σμυρναίους και στον Κεμάλ! Η ειρήνη ειναι η απαντηση οποια κι αν ειναι η ερώτηση!#συναυλια_ειρηνης

— Papaτζ (@jedijig) March 22, 2022

Για να υπάρξει ειρήνη πρέπει είτε να σταματήσει την εισβολή ο Πούτιν είτε να καταθέσει τα όπλα η Ουκρανία.
Ποιο από τα δυο ζητά η #συναυλία_ειρήνης;

— Xen K. (@itsxenk) March 22, 2022

Είναι σαν να κάνεις «συναυλία αγάπης» για τα θύματα βιασμού. #Συναυλια_Ειρηνης #ΣΥΡΙΖΑ_ξεφτιλες

— Spibants (@spibants) March 22, 2022

Και κάπως έτσι… οι καλλιτέχνες τραγουδοποιοί έφτασαν στο τέλος της εκτίμησης που τους είχε ο κόσμος.#συναυλια_ειρηνης

— Τετράγωνη Λογική (@TetraLogiki) March 23, 2022

Να μην μαλώνετε, να ειστε αγαπημένοι, Ειρήνη να υπάρχει, we are the world, να ακούτε Έντεχνο ελληνικό όχι ατεχνο ξένο, να είστε με τον ά ν θ ρ ω π ο.

Σημαντικά μηνύματα σε περίοδο Ειρήνης. Σε περίοδο πολέμου, τρίχες κατσαρές. #συναυλια_ειρηνης #Ουκρανια

— Κολάμπο (@TheColambo) March 22, 2022

Photo: Παιδιατρικό νοσοκομείο στη Ζαπορίζια.
Ειρήνη είναι η απάντηση, οποία κι αν ειναι η ερώτηση, ε; Τομάρια . pic.twitter.com/xBOeOWGErh

— Ευαγγελista (@57lista) March 22, 2022

Τσουνάμι κατακραυγής από σύσσωμη την αριστερά για την αφίσα της #συναυλία_ειρήνης, που δεν αναφέρει ούτε κάποιον συγκεκριμένο πόλεμο, ούτε εισβολέα, ούτε θύματα. Έτσι γενικά, είμαστε με τον άνθρωπο και την ειρήνη.
Και προφανώς κανείς δεν διαμαρτύρεται, ειρωνικά το λέω. #ντροπή pic.twitter.com/AwMwweLDGH

— Elikas (@Elikas) March 22, 2022

Αν το ελληνικό LIVE AID υπήρχε, θα έλεγε αλληλεγγύη σε όλους που πεινάνε, τους Αφρικανούς και αυτούς που δεν τους ήρθε εγκαίρως η παραγγελία για τα σουβλάκια. #συναυλία_ειρήνης pic.twitter.com/UT7U30QhqS

— Kerx (@o_kerx) March 22, 2022

To άρθρο Θύελλα αντιδράσεων για τη «συναυλία ειρήνης» - «Απούσα» η Ουκρανία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα