Λαμπάδες… στα αζήτητα! Τεράστια η καταστροφή στην αγορά λόγω κορονοϊού (pics)

14:23 2/4/2020 - Πηγή: NewsIt

Είδε τον κόπο και την καλλιτεχνική έμπνευση μιας ολόκληρης σεζόν να καταστρέφονται εξαιτίας του κορονοϊού, αφού μετά τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του φονικού ιού, οι προγραμματισμένες παραγγελίες ακυρώθηκαν και οι e-shop πωλήσεις σε χειροποίητες λαμπάδες και διακοσμητικά αβγά έπεσαν με μιας στα τάρταρα.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr η Κωνσταντίνα Κόλλια συντηρήτρια έργων τέχνης και ζωγράφος μιας αξιοθαύμαστης συλλογής εποχικών αντικειμένων,

που δημιουργεί και λαμπάδες,  η λαίλαπα του covid-19 -επιχειρηματικά τουλάχιστον- την ισοπέδωσε, καθώς τα πάντα χάθηκαν με την αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων .

“Χαραγμένη” η Παρασκευή 13 Μαρτίου

“Όσα χρόνια κι αν περάσουν αισθάνομαι πως την “μαύρη” εκείνη Παρασκευή 13 Μαρτίου δεν θα την ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Άρχισαν τα τηλέφωνα να χτυπούν το ένα μετά το άλλο με τους επιχειρηματίες να ακυρώνουν τις παραγγελίες τους για το Πάσχα και όλοι να είναι σε απόγνωση” αναφέρει η ζωγράφος Κωνσταντίνα Κόλλια.

Προσθέτει πως  “ήξερα ότι στο καταστροφικό του πέρασμα ο ιός θα μας συμπαρασύρει όλους, γι αυτό και προσπαθώ όσο μπορώ να κρατήσω την ψυχραιμία μου γιατί οι δυσκολίες είναι πάρα πολλές. Δεν είναι μόνο η σεζόν που χάθηκε ή οι παραγγελίες που ακυρώθηκαν, είναι και που έφτασα στο σημείο γιατί η καρδιά μου δεν έλεγε να ακολουθήσω άλλο δρόμο, να επιστρέψω χρήματα από προκαταβολές που είχα πάρει.

Μπορεί ο νόμος να λέει πως σε περίπτωση ακύρωσης έχω την δυνατότητα να κρατήσω το 30% της προκαταβολής, όμως δεν το έκανα. Όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες για μένα είναι εκείνοι που στηρίζουν και αγαπούν την δουλειά μου, οπότε οφείλω να είμαι σωστή απέναντι τους. Είχα προλάβει να παραδώσω κάποιες αλλά και τι έγινε αφού τα μαγαζιά παραμένουν κλειστά”.

Εκατοντάδες λαμπάδες… στο “ντουλάπι”

Τα προβλήματα από εδώ και στο εξής για την μαθήτρια του σπουδαίου ζωγράφου Μάνθου Γαϊτη είναι πολλά και ποικίλα.

“Μιλάμε για εκατοντάδες λαμπάδες και σχέδια τα οποία από την στιγμή που δεν παραδόθηκαν θα πρέπει να φυλαχτούν για ένα χρόνο σε τέτοιες συνθήκες ώστε να μην καταστραφούν. Ειδικά φέτος εκτός από το ζωγραφιστό κομμάτι με την τεχνική της ακουαρέλας, οι λαμπάδες φέρουν και επιπρόσθετα στοιχεία τα οποία είναι ευαίσθητα και θέλουν προσοχή.

Από την άλλη είναι και το οικονομικό κομμάτι, που σημαίνει ότι αμέσως μετά θα πρέπει να βρω να καλύψω όλη αυτή την προσωπική χασούρα γιατί εγώ πληρώνομαι και αγοράζω τα υλικά μου. Το θετικό στην όλη περίπτωση είναι ότι είχα πληρώσει όλους τους προμηθευτές κι έτσι δεν έχω κάποιους να με κυνηγάνε. Όμως κάτι πρέπει να κάνω ώστε να σωθώ επαγγελματικά”.

Λαμπάδες – έργα τέχνης

Στο εργαστήριο της η Κωνσταντίνα Κόλλια κατασκευάζει λαμπάδες αλλά και ξύλινα αβγά που είναισωστά έργα τέχνης. Με μια ειδική τεχνική τα σχέδια που φιλοτεχνεί στην ακουαρέλα της ενσωματώνονται με μαγικό τρόπο σε κερί που είναι επίσης δικής της κατασκευής!

«Σε πρώτη φάση ζωγραφίζω στην ακουαρέλα μου τα σχέδια. Εμπνέομαι πάντα από την εποχή και τη φύση. Στην συνέχεια με την τεχνική μου ενσωματώνω το σχέδιο στο κερί το οποίος επίσης είναι χειροποίητο διαφορετικά δεν θα είχα το αποτέλεσμα αυτό”.

To άρθρο Λαμπάδες… στα αζήτητα! Τεράστια η καταστροφή στην αγορά λόγω κορονοϊού (pics) δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα