Κυριάκος Μητσοτάκης και Όλαφ Σολτς ανέβασαν στο Instagram την βόλτα τους στην Ακρόπολη

12:55 27/10/2022 - Πηγή: NewsIt

Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από την ημέρα ανάληψης της καγκελαρίας στη Γερμανία κάνει σήμερα (27.10.2022) ο Όλαφ Σολτς. Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του ήταν η Ακρόπολη, όπου τον περίμενε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να τον ξεναγήσει. 

Ο ομοσπονδιακός Καγκελάριος της Γερμανίας και ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκαν στις 08:55, το πρωί της Παρασκευής (27.10.2022)

στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Τον Όλαφ Σολτς και τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευε η υπουργός Πολιτισμός Λίνα Μενδώνη. 

Οι δύο ηγέτες περπάτησαν στον αρχαιολογικό χώρο και ο Όλαφ Σολτς ξεναγήθηκε από τον καθηγητή Μανώλη Κορρέ. Σημειώνεται ότι λόγω της επίσκεψης Μητσοτάκη – Σολτς στην Ακρόπολη, ο χώρος έμεινε κλειστός για το κοινό και άνοιξε μετά την αποχώρησή τους.

Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο ομοσπονδιακός Καγκελάριος της Γερμανίας ανέβασαν στο Instagram στιγμιότυπα από την πρωινή τους βόλτα στην Ακρόπολη. Στα stories και των δύο ηγετών είναι εμφανές πως η συνάντηση τους πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. 

«Καλωσορίσατε στην Αθήνα» γράφει στο Instagram ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στο τέλος του story του έκανε repost ένα στιγμιότυπο που ανέβασε στο Intagram o Όλαφ Σολτς

Δείτε τι ανέβασε στο Instagram ο πρωθυπουργός:

Το story του Όλαφ Σολτς στο Instagram

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του στην Ακρόπολη ανέβασε στο Instagram και ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Γερμανίας. 

«Καλημέρα από την Αθήνα» έγραψε ο Όλαφ Σολτς, ανεβάζοντας μια φωτογραφία από την Ακρόπολη. ««Είμαι φιλοξενούμενος πολύ καλών φίλων, φιλοξενούμενος στην Ελλάδα» προσθέτει. 

«Αυτός ο τόπος αντιπροσωπεύει τη δημοκρατία και την ελευθερία της γνώμης όσο κανένας άλλος. Αυτές τις αξίες μοιράζονται σήμερα η Ελλάδα και η Γερμανία» γράφει ο Όλαφ Σολτς, σε άλλο στιγμιότυπο στο story του στο Instagram.

«Η Γερμανία και η Ελλάδα είναι στενοί εταίροι στην ΕΕ. Είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Και έχουμε περισσότερα κοινά» σημειώνει επίσης ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Γερμανίας. 

To άρθρο Κυριάκος Μητσοτάκης και Όλαφ Σολτς ανέβασαν στο Instagram την βόλτα τους στην Ακρόπολη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα