Μητσοτάκης για Τέμπη: H στιγμή που η χώρα ήρθε αντιμέτωπη με διαχρονικές αμαρτίες - Η συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές»
Την πρώτη του συνέντευξη μετά την τραγωδία στα Τέμπη παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη.
Ο κ.Μητσοτάκης τόνισε αρχικά πως Ήταν η στιγμή που η χώρα ήρθε αντιμέτωπη, όπως σωστά λέτε, με διαχρονικές αμαρτίες. Μια τραγωδία, η οποία δε θα έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί. Είναι αδιανόητο να σκεφτόμαστε ότι στην Ελλάδα του 2023 μπορεί να βρίσκονται δύο τρένα στην ίδια γραμμή, σε αντίθετη φορά και κανείς να μην το έχει αντιληφθεί.
Και
Στην ερωτήσεις των παιδιών που ήταν μέσα στο τρένο ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε αρχικά σε αυτή της Ευδοκίας Τσαγκλή, σύμβουλος επικοινωνίας, ήταν στο τρένο: «Αν ήμουν κόρη σας κ. Πρωθυπουργέ και μετά από αυτό που έπαθα, σας έλεγα πως φοβάμαι και θέλω να αλλάξω χώρα, τι θα με συμβουλεύατε;».
«Καταρχάς είδα την εκπομπή την οποία κάνατε κ. Θεοδωράκη και είδα αυτά τα οποία είπε δημόσια η Ευδοκία, με πολύ θάρρος, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά. Θα έλεγα στην Ευδοκία η οποία έχει ηλικία -απ’ ό,τι κατάλαβα λίγο μεγαλύτερη από τη μεγαλύτερη μου κόρη- ότι έχει κάθε λόγο να είναι θυμωμένη, να φοβάται, να ανησυχεί. Δε γίνεται σήμερα ένα νέο παιδί να μπαίνει στο τρένο και να αισθάνεται ότι μπορεί να του συμβεί κάτι τόσο τραγικό. Θα της έλεγα όμως ότι πρέπει τελικά να επιμείνει. Να βάλει και αυτή πλάτη για να αλλάξει αυτή η χώρα»
«Ήταν η στιγμή που η χώρα ήρθε αντιμέτωπη, όπως σωστά λέτε, με διαχρονικές αμαρτίες. Μια τραγωδία, η οποία δε θα έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί. Είναι αδιανόητο να σκεφτόμαστε ότι στην Ελλάδα του 2023 μπορεί να βρίσκονται δύο τρένα στην ίδια γραμμή, σε αντίθετη φορά και κανείς να μην το έχει αντιληφθεί. Και πιστεύω ότι όλοι οι πολίτες έχουν -μέσα στον θυμό και στην οργή τους- αντιληφθεί ότι στο ατύχημα αυτό συμπυκνώνονται παθογένειες πολλών δεκαετιών τις οποίες όμως έχουμε μία υποχρέωση πια, δραστικά, να αντιμετωπίσουμε» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του συνέντευξη μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη, για την τηλεόραση του Alpha.
Απαντώντας στον φοιτητή που μετέχει στις διαμαρτυρίες και αναρωτιέται ποιος ακούει τα συνθήματα τους εκτός από την αστυνομία είπε «πάντως εγώ τα άκουσα και μάλιστα θυμάμαι ότι ο ‘Άγγελος είπε κιόλας ότι διαδηλώνει ως «περήφανος Έλληνας». Και είπε και κάτι ακόμα ο ‘Άγγελος -το οποίο το βρήκα εξαιρετικά ώριμο για ένα παιδί 20 ετών- ότι πρέπει να αλλάξουν όλα στη χώρα, αλλά πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς. Όλοι μαζί πρέπει να αλλάξουμε, δεν είναι μόνο θέμα ηγεσίας, η οποία προφανώς έχει την πρώτιστη ευθύνη να διασφαλίσει την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών. Μπορώ να διαβεβαιώσω τον ‘Άγγελο ότι τα συνθήματα των νέων παιδιών που βγήκαν και διαδήλωσαν ειρηνικά, πάντως εγώ τα άκουσα και πιστεύω τα άκουσαν και πολλοί άλλοι».
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε όλοι θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια. «Θα φροντίσω να πάρουμε ένα μεγάλο προβολέα και να ρίξουμε άπλετο φως, ακριβώς στο τι έγινε. Όχι μόνο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στο σταθμό της Λάρισας. Αυτό νομίζω ότι λίγο – πολύ το έχουμε καταλάβει, αλλά πώς φτάσαμε μέχρι εδώ».
«Ευθύνες λοιπόν. Τις ερευνά η Δικαιοσύνη, αλλά πρέπει να ψάξουμε κιόλας πώς φτάσαμε σε εκείνο το βράδυ. Διότι στο απλό ερώτημα το οποίο έχουν οι Έλληνες πολίτες, «Μα δε γίνεται να φταίει μόνο ένας σταθμάρχης», η απάντησή μου είναι κατηγορηματική: Προφανώς και έγιναν μια σειρά από ανθρώπινα λάθη, αλλά εάν τα πράγματα στα τρένα ήταν διαφορετικά, αν ενδεχομένως είχαμε διαφορετική εκπαίδευση, εάν είχαμε φροντίσει να ολοκληρώσουμε την περιβόητη σύμβαση 717, είναι πολύ πιθανό το ατύχημα αυτό να μην είχε συμβεί. Άρα, πρέπει να ψάξουμε σε δύο διαφορετικά πεδία ερευνών. Με ρωτήσατε όμως για τις διοικήσεις. Οι διοικήσεις ήδη έχουν απομακρυνθεί, όπως έφυγε και ο ίδιος ο υπουργός» είπε.
To άρθρο Μητσοτάκης για Τέμπη: H στιγμή που η χώρα ήρθε αντιμέτωπη με διαχρονικές αμαρτίες - Η συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σάκης Αρναούτογλου: Μπόρες και αύριο στην Αττική – Έρχεται χειμωνιάτικο ξάφνιασμα από τη Δευτέρα
- «Κλείδωσαν» οι εκλογές: Τέλη Μαΐου οι κάλπες – Οι εκτιμήσεις των κομμάτων
- Βουλή: Πέρασε με 156 «ναι» το νομοσχέδιο για το νερό - Απήχε ο ΣΥΡΙΖΑ
- Γλυκά Νερά: Η μικρή Λυδία δεν μιλάει ελληνικά και δεν αναγνώρισε τους γονείς του Αναγνωστόπουλου
- Γκλέτσος για Μητσοτάκη στη Λαμία: «Άμα πάω να τον γιαουρτώσω;»
- Στο «Σπίτι του ηθοποιού» η Καίτη Φίνου μετά την οικονομική κατάρρευση - Δείχνει το δωμάτιό της
- Απεργία αύριο Τετάρτη 22/3 - Χωρίς Ταξί η Αθήνα
- «Θα ανατίναζε και τη πρώην σύζυγο ο απόστρατος που κλείστηκε στο αυτοκίνητο με τα παιδιά του»
- Αυτοψία στον σταθμό που συνδέει την Ελλάδα με το εξωτερικό: Εγκατάλειψη και λεηλασία στις υποδομές του ΟΣΕ
- Σασμός: Τα αποτελέσματα του τεστ DNA φέρνουν τη μεγάλη ανατροπή
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Βαθμολογία Euroleague: Χάνει την 4άδα η Φενέρμπαχτσε μετά την ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο
- Σασμός: Η Νάντια ανακοινώνει σε Βασιλική και Μαθιό τα αποτελέσματα του τεστ DNA
- Τζόκερ κλήρωση 2573: Οι τυχεροί αριθμοί σήμερα
- 1.118 αστυνομικοί σε αεροδρόμια και πύλες εισόδου εν όψει νέας τουριστικής σεζόν - Τετ α τετ Θεοδωρικάκου, Κικίλια
- Αύριο θα αποδοθούν κατηγορίες κατά του Ντόναλντ Τραμπ - Χαμός με τις fake φωτογραφίες της «σύλληψής» του
- Ο απτόητος Εμανουέλ Μακρόν - Παρά τα επεισόδια στη Γαλλία θέλει να «ηρεμήσει τα πνεύματα»
- ΑΕΚ – Ουνικάχα Μάλαγα 65-75: Ήττα για την Ένωση που έχασε και το πλεονέκτημα έδρας στα play off του BCL
- Λαύριο – Ολυμπιακός: Ο Αϊζάια Κάνααν ενθουσίασε ένα μικρό φίλο των Πειραιωτών
- Μητσοτάκης για Τέμπη: H στιγμή που η χώρα ήρθε αντιμέτωπη με διαχρονικές αμαρτίες - Η συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές»
- Λαύριο – Ολυμπιακός 75-103: Νίκη με «κατοστάρα» στο εξ αναβολής παιχνίδι της Basket League

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Μητσοτάκης για Τέμπη: H στιγμή που η χώρα ήρθε αντιμέτωπη με διαχρονικές αμαρτίες - Η συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές»
- Κατερίνα Ζαρίφη: Ο Νίκος Μουτσινάς έμαθα ότι δεν θα συνεχίσει του χρόνου, ανοίγει μια θεσούλα
- Λαύριο – Ολυμπιακός: Ο Αϊζάια Κάνααν ενθουσίασε ένα μικρό φίλο των Πειραιωτών
- Σασμός: Η Νάντια ανακοινώνει σε Βασιλική και Μαθιό τα αποτελέσματα του τεστ DNA
- Ο απτόητος Εμανουέλ Μακρόν - Παρά τα επεισόδια στη Γαλλία θέλει να «ηρεμήσει τα πνεύματα»
- Τρεις νεκροί από το σεισμό στο Αφγανιστάν των 6,5 ρίχτερ
- Η γη της ελιάς: Ο Ισίδωρος ζητάει παράταση για την παράδοση των λύτρων και νέο βίντεο του Μάνου
- Σέρρες: Πυροβόλησε σκύλο και τον πέταξε στα σκουπίδια
- Ο καθοριστικός ρόλος των Κούρδων και του HDP στις τουρκικές εκλογές -
- Τζόκερ κλήρωση 2573: Οι τυχεροί αριθμοί σήμερα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σεισμός 6,5 Ρίχτερ στον Ινδοκαύκασο: Τουλάχιστον τρεις νεκροί σε Αφγανιστάν και Πακιστάν
- Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκανε 24 παρατηρήσεις «για ένα αποτελεσματικό κράτος»
- Σασμός: Τα αποτελέσματα του τεστ DNA φέρνουν τη μεγάλη ανατροπή
- Ρωσία-Κίνα: Πετρέλαιο αντί πολιτικής στήριξης - Το κλειδί της αναβαθμισμένης συμμαχίας
- "Florence + The Machine" - Ejekt Festival στην Πλατεία Νερού
- Χατζηδάκης: 700.000 εργαζόμενοι και άνεργοι θα συμμετάσχουν στα προγράμματα κατάρτισης τα επόμενα χρόνια
- Κώστας Χαρδαβέλλας: «Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου μου ζήτησε να του στήσω και να του δώσω το σετ μιας εκπομπής»
- Στη Σερβία αύριο ο Νίκος Δένδιας
- Χατζηδάκης: 700.000 εργαζόμενοι και άνεργοι θα συμμετάσχουν στα προγράμματα κατάρτισης τα επόμενα χρόνια