Κύπρος: Φωτιά στο Πέρα Πεδί Λεμεσού – Απειλούνται σπίτια

12:18 9/7/2021 - Πηγή: NewsIt

Φωτιά ξέσπασε στις 10 το πρωί, στο Πέρα Πεδί της Λεμεσού με την κινητοποίηση των δυνάμεων της πυροσβεστικής να είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κύπρου, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Στο σημείο σπεύδει ο υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής, ενώ ο διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, ανέφερε πως «η πυρκαγιά είναι σοβαρή, καθώς απειλούνται οικίες

και το δάσος του Τροόδους».

 

Σχετικά με την πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε σε περιοχή της Κοινότητας Πέρα Πέδι σας α αναφέρεται ότι βρίσκεται η Π.Υ επιχειρεί προς υποστήριξη του Τμ.Δασών. Επιχειρούμε με 5 στελεχωμένα πυροσβ οχήματα από Πυροσβ Σταθμούς Επαρχίας Λεμεσού και τα 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα.

— Andreas Kettis (@akettis) July 9, 2021

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά απειλεί μεμονωμένες οικίες, οι οποίες εκκενώθηκαν προληπτικά και γίνεται μάχη να μην επεκταθεί στο χωριό και στο δάσος του Τρόοδους. 

«Δεν δόθηκε προς το παρόν εντολή εκκένωσης της κοινότητας Πέρα Πεδί ωστόσο γίνεται προσπάθεια για να ενημερωθούν άτομα που οι κατοικίες τους βρίσκονται εντός του δάσους, προκειμένου να απομακρυνθούν», όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα reporter.com.cy ο κοινοτάρχης Λένας Μαρκαντώνης.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε από σπίτι που έκανε εργασίες. 

 

To άρθρο Κύπρος: Φωτιά στο Πέρα Πεδί Λεμεσού – Απειλούνται σπίτια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κύπρος, Φωτιά, Πέρα Πεδί Λεμεσού – Απειλούνται,kypros, fotia, pera pedi lemesou – apeilountai