Κορονοϊός: Τα παιδιά μπορεί να αυξήσουν το ρυθμό μετάδοσης! Τι αναφέρουν νέες μελέτες

08:20 6/5/2020 - Πηγή: NewsIt

Δύο νέες μελέτες έρχονται να προσθέσουν νέα στοιχεία σχετικά με τη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού στα παιδιά, με αφορμή το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων στο οποίο προχωρούν το επόμενο διάστημα πολλές χώρες του κόσμου, μεταξύ αυτών και η χώρα μας.

Τα ερωτήματα, σε σχέση με τα παιδιά και τον ρόλο τους στη μετάδοση του ιού, εξακολουθούν να είναι πολλά, ενώ οι απαντήσεις περισσότερο περιπλέκουν παρά ξεδιαλύνουν το πρόβλημα. Κι όλα αυτά, την

ώρα που τα σχολεία σε πολλές χώρες ανοίγουν. Την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαϊου η επιστροφή στα θρανία ξεκινά στην Ελλάδα, με τα παιδιά της Γ’ Λυκείου να επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες για την προετοιμασία τους σχετικά με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Επιστήμονες προχώρησαν στη δημοσίευση νέων δεδομένων, σύμφωνα με τα οποία, το άνοιγμα των σχολείων μπορεί να αυξήσει τα κρούσματα του κορωνοϊού, ακόμα και σε κοινότητες που έχουν χαμηλό δείκτη ρυθμού μετάδοσης της νόσου στον πληθυσμό (RO), δηλαδή κάτω του 1.

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

To άρθρο Κορονοϊός: Τα παιδιά μπορεί να αυξήσουν το ρυθμό μετάδοσης! Τι αναφέρουν νέες μελέτες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα