Κορονοϊός: “Σκάνδαλο οι 3.000 οπαδοί από τη Μαδρίτη στο Λίβερπουλ – Να παραδεχθεί το λάθος ο Μπόρις Τζόνσον”

21:44 23/4/2020 - Πηγή: NewsIt

Ο δήμαρχος του Λίβερπουλ, Μαρκ Ρόδεραμ, έκανε για μία ακόμη φορά λόγο για σκάνδαλο, σχολιάζοντας τη διεξαγωγή του αγώνα της τοπικής ομάδας με την Ατλέτικο Μαδρίτης για το Champions League, αφότου ο κορονοϊός είχε κάνει την πρώτη εμφάνισή του και στην Ευρώπη.

Ο Ρόδεραμ μίλησε στο BBC Sport

και τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει έρευνα για τους λόγους που έγινε το ματς της Λίβερπουλ με την Ατλέτικο Μαδρίτης και να παραδεχθεί το λάθος της κυβέρνησής του ο Μπόρις Τζόνσον αν αυτή αποδειχθεί ως αιτία για την εξάπλωση του κορονοϊού.

«Αν υπάρχει κόσμος που κόλλησε τον κορωνοϊό ως αποτέλεσμα ενός αγώνα που πιστεύουμε ότι δεν θα έπρεπε να είχε διεξαχθεί, τότε αυτό είναι σκανδαλώδες», είπε ο Δήμαρχος του Λίβερπουλ Μαρκ Ρόδεραμ στο BBC Sport.

«Διότι δεν είναι μόνο αυτοί που πιθανώς να κόλλησαν στο γήπεδο, αλλά τα μέλη της οικογένειας τους, όταν επέστρεψαν σπίτι και επιπλέον άτομα από το εθνικό σύστημα υγείας. Χρειάζεται μία ειδική έρευνα από ανεξάρτητη αρχή για να διαπιστωθεί αν κάποια από αυτά τα κρούσματα έχουν άμεση σχέση με το ταξίδι των οπαδών της Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρότι εκείνη την περίοδο δεν τους επιτρεπόταν να κυκλοφορήσουν στην χώρα τους, εντούτοις 3.000 εξ’ αυτών ήρθαν σε εμάς και πιθανώς να έσπειραν τον κορωνοϊό. Επομένως χρειάζεται να το ερευνήσουμε. Δεν είναι ποτέ αργά για την κυβέρνηση να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος και πως θα έπρεπε να είχε κάνει lock-down νωρίτερα».

To άρθρο Κορονοϊός: “Σκάνδαλο οι 3.000 οπαδοί από τη Μαδρίτη στο Λίβερπουλ – Να παραδεχθεί το λάθος ο Μπόρις Τζόνσον” δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα