Κορονοϊός: Καταγγελία πως μοιράστηκαν μάσκες για… ατμοσφαιρική ρύπανση στο «Σωτηρία»

16:35 2/4/2020 - Πηγή: NewsIt

Μάσκες όχι για την προστασία από τον κορωνοϊό, αλλά από την … ατμοσφαιρική ρύπανση μοιράστηκαν στους εργαζόμενους της Παθολογικής – Λοιμώξεων Α’ του νοσοκομείου Σωτηρία. Η Ένωση Γιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, ζητούν την άμεση απόσυρσή τους και την αντικατάστασή τους με κατάλληλες

μάσκες για τον κορωνοϊό.

Με επιστολή τους προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, το Δ.Σ. της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ζητά την άμεση απόσυρση και αντικατάσταση των μασκών που έχουν διανεμηθεί στο τμήμα Παθολογικής – Λοιμώξεων Α’ του νοσοκομείου Σωτηρία, στο οποίο νοσηλεύονται 25 επιβεβαιωμένα περιστατικά της νόσου COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Σύμφωνα με την καταγγελία των γιατρών οι μάσκες δεν έχουν πιστοποίηση για ιατρική χρήση και δεν είναι υψηλής προστασίας, αλλά είναι για την ατμοσφαιρική μόλυνση.

“Θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρχει ο κατάλληλος έλεγχος πριν τη διανομή του υγειονομικού υλικού για να μην φτάνουμε σε αυτές τις καταστάσεις.

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr.

To άρθρο Κορονοϊός: Καταγγελία πως μοιράστηκαν μάσκες για… ατμοσφαιρική ρύπανση στο «Σωτηρία» δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα