Κορονοϊός: Η εξήγηση της επιτροπής εμβολιασμών για την 4η δόση

22:16 23/6/2022 - Πηγή: NewsIt

Όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη (23/6) η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δίνει τη δυνατότητα για 4η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού στους πολίτες άνω των 30 ετών ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Με τα κρούσματα να αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες, η επιτροπή τονίζει ότι αν και τα εμβόλια δεν «πιάνουν» τις μεταλλάξεις της Όμικρον, προστατεύουν από από τη βαριά νόσηση με κορονοϊό. 

Σύμφωνα με το Open, η επιτροπή δεχόταν μηνύματα από κόσμο ακόμα και 30 ετών, νέους και υγιείς, που ήθελαν να κάνουν την 4η δόση εμβολίου για δικούς τους λόγους. Είτε γιατί ήθελαν να ταξιδέψουν

είτε γιατί είχαν ανθρώπους από ευπαθείς ομάδες στο σπίτι, είτε γιατί είχε περάσει μεγάλο διάστημα από τότε που έκαναν την 3η δόση κτλ…

Έτσι η επιτροπή εμβολιασμών έκανε αυτή την εισήγηση για να μπορεί όποιος θέλει, να κάνει και την 4η δόση εμβολίου και μέσα στο καλοκαίρι, αφού η πλατφόρμα ανοίγει τη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μιλώντας στο MEGA και στον Νίκο Ευαγγελάτο, επισήμανε πως δεν συστήνει να κάνει την 4η δόση κάποιος νέος σε ηλικία, εκτός και αν φοβάται πολύ.

To άρθρο Κορονοϊός: Η εξήγηση της επιτροπής εμβολιασμών για την 4η δόση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός,koronoios