«Τελεσίγραφο» από τον Τούρκο αντιπρόεδρο για νησιά Αιγαίου: Αφοπλισμός σύντομα αλλιώς υπό αίρεση η κυριαρχία

Νέες απειλές για τα ελληνικά νησιά από τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι.Η Τουρκία μέσω του αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι απειλεί ευθέως να θέσει επισήμως θέμα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών του Αιγαίου εάν δεν αφοπλιστούν σύντομα. Σε δηλώσεις του από τα κατεχόμενα της…

Μητσοτάκης: Ελπίζω η Τουρκία να ακούσει τις παραινέσεις

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, δήλωσε ικανοποιημένος από το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου σε ό,τι αφορά την Τουρκία.

«Θα έχουμε την ευκαιρία επίσης να συζητήσουμε μια σειρά από άλλα θέματα γεωπολιτικού

ενδιαφέροντος, να ενημερώσω το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Αθήνα καλύπτεται απόλυτα από το προσχέδιο των συμπερασμάτων, το οποίο ζητά με απόλυτη σαφήνεια από την Τουρκία να σταματήσει να αμφισβητεί την κυριαρχία, αλλά και την εδαφική ακεραιότητα χωρών της ΕΕ και να επιστρέψει σε μια διαδικασία αποκλιμάκωσης με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.

Και ελπίζω πραγματικά η Τουρκία να εισακούσει αυτή τη φορά αυτές τις παραινέσεις διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να μειωθεί η ένταση η οποία έχει δημιουργηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο τους τελευταίους δύο μήνες με αποκλειστική υπαίτιο τη γείτονα χώρα», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα