Κορονοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα για 120.000 νέα ραντεβού εμβολιασμού παιδιών

13:08 28/12/2021 - Πηγή: NewsIt

Άνοιξε ξανά η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών καθώς η Pfizer θα παραδώσει 120.000 δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού στις 3 Ιανουαρίου, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο Γιώργος Γεωργαντάς είπε ότι η κινητικότητα των γονέων να κλείσουν ραντεβού στα παιδιά τους για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού «μας ξάφνιασε καθώς είναι μεγάλη». Παράλληλα, κάλεσε τους γονείς που

έχουν κλείσει ραντεβού, να κοιτάξουν αν μπορούν να το αλλάξουν σε διαθέσιμη ημερομηνία νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται πως εμβολιασμούς για τα παιδιά πραγματοποιούν πρωτοβάθμιες δομές φροντίδας υγείας και νοσοκομεία, ενώ στην Αττική γίνονται σε 5 εμβολιαστικά κέντρα: στο Παίδων Αγία Σοφία, στο Παίδων Πεντέλης, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο ΚΥ Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

Στην ερώτηση αν εξετάζεται να ανοίξουν τα σχολεία μία εβδομάδα αργότερα, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, ο κ. Γεωργαντάς απάντησε ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο δεδομένο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα στοιχεία έχει παρατηρηθεί ότι δεν αποτέλεσαν ιδιαίτερη εστία διασποράς το προηγούμενο διάστημα».

«Προσπαθούμε να μείνει ανοιχτή η κοινωνία και η οικονομία»

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα, ο Γιώργος Γεωργαντάς δήλωσε ότι «η κυβέρνηση, με τα μέτρα που παίρνει προσπαθεί, πάντα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, να κρατήσει ανοικτή και την οικονομία και την κοινωνία. Και νομίζω ότι μέχρι τώρα, με όποια προβλήματα δημιουργούνται, τα έχουμε πάει πολύ καλά».

«Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην ανάγκη να προστατευθεί η δημόσια υγεία έναντι της νέας μετάλλαξης που βλέπετε με τη ταχύτητα έρχεται και ταυτόχρονα να κρατήσουμε και την οικονομία ανοιχτή» πρόσθεσε ο κ. Γεωργαντάς και τόνισε ότι «τα μέτρα είναι απολύτως λογικά και η αυστηρή τήρησή τους θα φέρει τα αποτελέσματα που όλοι επιθυμούμε».

Σχολιάζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας, ανέφερε ότι «παρότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων δεν έχουμε μεγάλη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς ο αριθμός των νοσηλειών δεν αυξάνει αναλογικά με τον αριθμό των κρουσμάτων».

Για τους εμβολιασμούς

«Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που επέτρεψε τον εμβολιασμό της αναμνηστικής δόσης, για όλους άνω των 18 ετών, μετά τους τρεις μήνες. Αυτό μας έχει δώσει τη δυνατότητα να είμαστε η πρώτη χώρα πανευρωπαϊκά στον εμβολιασμό με την τρίτη αναμνηστική δόση που είναι πολύ καθοριστική για τον περιορισμό της Όμικρον. Αυτή την στιγμή έχουν εμβολιαστεί 3.242.000 με την αναμνηστική δόση και υπάρχει και 1.000.000 που έχει προγραμματίσει την αναμνηστική δόση. Αυτό είναι ποσοστό 76% του συνόλου των δικαιούχων», δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Για την περίπτωση τέταρτης δόσης του εμβολίου, ο ίδιος τόνισε ότι αυτή την στιγμή δεν έχει εισηγηθεί κάτι τέτοιο παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις ανοσοκατασταλμένων που δεν έχουν ανταποκριθεί.

To άρθρο Κορονοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα για 120.000 νέα ραντεβού εμβολιασμού παιδιών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα