Κορονοϊός: 1.000 ακόμα κρούσματα στην Ισπανία!

14:30 16/3/2020 - Πηγή: NewsIt

Σχεδόν 1.000 κρούσματα κορονοϊού κατέγραψε η Ισπανία μέσα σε 24 ώρες και ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε από 288 χθες, Κυριακή, σε 297 σήμερα, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 8.744, ανακοίνωσε ο Φερνάντο Σιμόν, αξιωματούχος του εθνικού κέντρου υγειονομικού συναγερμού. Ωστόσο αυτή η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων σηματοδοτεί μια επιβράδυνση, καθώς από το Σάββατο μέχρι την Κυριακή είχαν καταγραφεί 2.000 νέα κρούσματα.

Περίπου

100 επιπλέον νεκροί είχαν εξάλλου καταγραφεί από το Σάββατο μέχρι την Κυριακή.

Από τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, περισσότερα από τα μισά είναι στην περιφέρεια της Μαδρίτης (4.665), την περιφέρεια της χώρας που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη.

Προς επέκταση η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Επίσης Ισπανοί υπουργοί δήλωσαν σήμερα πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορεί να χρειασθεί να επεκταθεί.

«Προφανώς θα πρέπει να επεκτείνουμε αυτή την κατάσταση… σε 15 ημέρες δεν νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να κερδίσουμε αυτή τη μάχη», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Χοσέ Λουίς Αμπάλος στον ραδιοφωνικό σταθμό RNE.

Η Ισπανία είναι η δεύτερη περισσότερο πληγείσα χώρα στην Ευρώπη από το ξέσπασμα του κορονοϊού μετά την Ιταλία.

click4more: Σε αυτή την ευρωπαϊκή χώρα… δεν παίζει άγχος – 7 στους 10 δεν ανησυχούν

Τα 47 εκατομμύρια των κατοίκων της έχουν τεθεί υπό μερική απομόνωση από το βράδυ του Σαββάτου καθώς η χώρα προσπαθεί να αναχαιτίσει το ξέσπασμα του κορονοϊού. Επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους μόνο για να πάνε στη δουλειά, στο φαρμακείο ή σε νοσοκομείο.

Η κυβέρνηση έχει λάβει εκτεταμένα μέτρα περιλαμβανομένης της χρήσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) προκειμένου να στείλει δημόσια μηνύματα που καλούν τον κόσμο να πάει σπίτι του, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει κλείσει τα σύνορα, καθώς έχει μεν αναστείλει τη διέλευση τουριστών στα σύνορά της με την Πορτογαλία, αλλά επιτρέπει στους εργαζομένους να περάσουν.

Ο Αμπάλος είπε ότι μένει να δούμε ποια μέτρα θα παραταθούν.

Εξετάζεται και κλείσιμο συνόρων

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε- Μαρλάσκα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser πως το κλείσιμο των συνόρων της Ισπανίας είναι ανάμεσα στις επιλογές που εξετάζονται.

Ο Γκράντε-Μαρλάσκα είπε πως θα συζητήσει το ενδεχόμενο κλεισίματος των συνόρων μαζί με άλλα μέρα με τους ομολόγους του της ΕΕ σήμερα.

Απαντώντας σε ερώτηση αν το κλείσιμο των συνόρων της Ισπανίας είναι ένα ενδεχόμενο, είπε: «Είναι μια πιθανότητα, βέβαια, είναι μια πραγματική επιλογή για να καταπολεμήσουμε την εξάπλωση του ιού».

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο επέβαλαν απαγορεύσεις σε μαζικές συγκεντρώσεις, απαγορεύοντας αθλητικές, πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Η Ισπανία έχει τον τέταρτο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων του κορονοϊού στον κόσμο μετά την Κίνα, την Ιταλία και το Ιράν.

 

To άρθρο Κορονοϊός: 1.000 ακόμα κρούσματα στην Ισπανία! δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, 1 000, Ισπανία,koronoios, 1 000, ispania