Κορονοϊός – Ρωσία: Και το 2022 θα παράγει τη δική της ρεμδεσιβίρη χωρίς δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

20:44 30/12/2021 - Πηγή: NewsIt

Η Ρωσία παρατείνει την παραγωγή του αντιικού remdesivir (σ.σ. ρεμδεσιβίρη) κατά του κορονοϊού. Xωρίς δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μία ακόμα χρονιά.

Πρόκειται για μία γενόσημη έκδοση του αμερικανικού φαρμάκου remdesivir (σ.σ. ρεμδεσιβίρη) που χρησιμοποιείται στη Ρωσία για τη θεραπεία κατά του κορονοϊού.

Μάλιστα, διατίθεται χωρίς δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στη χώρα, «για την ανάγκη προστασίας των πολιτών της».

Η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει

για το 2022, την έγκριση που έχει δώσει στη φαρμακοβιομηχανία Pharmasyntez για να συνεχίσει την παραγωγή του αντιικού.

Η Pharmasyntez είχε ζητήσει από το Κρεμλίνο να της επιτρέψει να παράγει μια γενική έκδοση του αμερικανικού φαρμάκου remdesivir τον Νοέμβριο του 2020 χωρίς τη συγκατάθεση της αμερικανικής εταιρείας Gilead Sciences που είναι κάτοχος της πατέντας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας είχε απορρίψει τον Μάιο αγωγή της Gilead Sciences που αμφισβητούσε την απόφαση να επιτραπεί στη Pharmasyntez να αναπτύξει και να διαθέσει στην αγορά το remdesivir.

Το κυβερνητικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε σήμερα αναφέρει ότι η Pharmasyntez πρέπει να καταβάλει αποζημίωση στον κάτοχο της πατέντας του φαρμάκου, χωρίς να προσδιορίζει το ποσό.

Η Pharmasyntez παράγει το remdesivir με την ονομασία Remdeform. Μια παρτίδα του φαρμάκου είχε σταλεί από τη Ρωσία στην Ινδία στο πλαίσιο παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Κορονοϊός – Ρωσία: Και το 2022 θα παράγει τη δική της ρεμδεσιβίρη χωρίς δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα