Απίστευτες δηλώσεις Γκάγκα: Μην κάνετε PCR, το rapid test είναι και φθηνό!

Αλαλούμ μετά την προτροπή Γκάγκα για το PCR. Πώς θα πάρουν πιστοποιητικό νόσησης συγκεκριμένες κατηγορίες;Τεράστια σύγχυση και οξύτατες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα λεγόμενα της Μίνας Γκάγκα για το PCR τεστ (μοριακό), κατά τη διάρκεια της σημερινής (30/12) ενημέρωσης για την εξέλιξη της επιδημίας της Covid-19…

Στο ίδιο μήκος κύματος με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, επίσης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, κινήθηκε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι ασθενείς που έχουν

ένα ψευδώς αρνητικό αντιγονικό τεστ, δηλαδή έχουν αρνητικό ράπιντ αλλά θετικό PCR, είναι άτομα που έχουν χαμηλό ιικό φορτίο και συνεπώς χαμηλή μεταδοτικότητα. Γεγονός που δεν έχει κανένα νόημα να γίνει σε ανθρώπους που είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Δεν χρειάζεται να επιβεβαιώνουν το θετικό ράπιντ με PCR», είπε χαρακτηριστικά η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Εύλογα προκύπτουν ερωτήματα όπως:

- Πώς θα πάρουν πιστοποιητικό νόσησης όσοι π.χ. μολυνθούν για δεύτερη φορά, εφόσον απαιτείται PCR;

- Πώς θα πάρουν πιστοποιητικό νόσησης όσοι π.χ. έχουν κάνει δύο δόσεις και μολυνθούν, εφόσον απαιτείται PCR;

Τις εκθέτει ο Πλεύρης που σήμερα αυτοαναιρέθηκε

Αμφότερες εκτίθενται από τα λεγόμενα του Θάνου Πλεύρη. Στις 2 Δεκεμβρίου του 2021, μόλις πριν από 28 ημέρες, ο υπουργός Υγείας, κατά τη διάρκεια της σχετικής με το πιστοποιητικό νόσησης ανακοίνωσης, όχι μόνον κατέστησε υποχρεωτικό το PCR τεστ (μοριακό) παρά επεσήμανε και ότι το εν λόγω τεστ «είναι ένας καλύτερος έλεγχος, να ξέρουμε μέσω PCR ότι έχουν δηλωθεί, ότι έχουν νοσήσει με Covid».

«Προκειμένου να υπάρχει πιστοποιητικό νόσησης, δεν θα αρκεί το ράπιντ τεστ, θα χρειάζεται μοριακό τεστ. Θα μπορεί να μπαίνει στην καραντίνα με σελφ τεστ ή ραπιντ, αλλά για να έχει πιστοποιητικό νόσησης θα χρειάζεται να κάνει PCR. Αυτός είναι ένας καλύτερος έλεγχος, να ξέρουμε μέσω PCR ότι έχουν δηλωθεί, ότι έχουν νοσήσει με Covid», είχε πει χαρακτηριστικά.

Για πολλοστή φορά, οι συνάνθρωποί μας έρχονται αντιμέτωποι μ’ επιτελικά μπουρδουκλώματα, κι έπειτα αναρωτιόμαστε γιατί ξεθωριάζει ολοένα και περισσότερο η εμπιστοσύνη τους προς την Πολιτεία, κι εν πολλοίς, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης, προς την Επιστήμη.

Ο Ρωμανός το… τερμάτισε

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, μετά από λίγο βγήκε στον «αέρα» του Kontra Channel ο Νίκος Ρωμανός (ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας) και δήλωσε δημόσια ότι δεν χρειάζεται PCR για να εκδοθεί πιστοποιητικό νόσησης· γίνεται και με ράπιντ τεστ!

Δηλαδή το γαλάζιο στέλεχος τερμάτισε μοναχό του, μια και καλή, το μέτρο του υπουργού του! Υπουργείο Υγείας υπάρχει; Υπουργός υπάρχει; Όσα μέτρα έχουν ανακοινωθεί τελικά ισχύουν ή δεν ισχύουν; Όλα ετούτα μάλλον χρήζουν απαντήσεων.

Σημειώνεται ότι όλα αυτά τα εύλογα ερωτήματα (και πολλά ακόμη) δεν είναι δυνατόν ν’ απαντηθούν από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), επειδή, όπως καταγγέλλουν οι πολίτες, το τηλεφωνικό κέντρο του Οργανισμού είναι μόνιμα απασχολημένο.

Πλεύρης: Δεν επαρκούν οι δομές για μαζικά δωρεάν PCR

«Η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των χωρών της ΕΕ σε διενέργεια μαζικών τεστ, ενώ η Κυβέρνηση έχει διασφαλίσει από νωρίς δωρεάν self test σε όλους τους πολίτες και παράλληλα έχει προβεί σε διατίμηση τόσο των PCR όσο και των rapid test. Χάρη σε αυτήν την πολιτική έχουμε πλήρη καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα μας, διασφαλίζοντας στους πολίτες δωρεάν τεστ στις δημόσιες δομές υγείας και προσιτές τιμές στις ιδιωτικές δομές», δηλώνει ύστερα από τις σημερινές αντιδράσεις ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος αυτοανερείται.

«Όσοι οραματίζονται μαζικά δωρεάν PCR σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα αγνοούν ότι δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες δομές να τα υποστηρίξουν, άρα είτε απλά λαϊκίζουν είτε, ακόμη χειρότερα, στοχεύουν στην προώθηση συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων», προσθέτει ο υπουργός Υγείας.

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτά να τα πει στις οικογένειες που πληρώνουν εκατοντάδες ευρώ

«Ο κ. Πλεύρης αντί να παριστάνει τον πλασιέ διαγνωστικών κέντρων που θησαυρίζουν, ας πει ότι είναι φθηνά τα ράπιντ και τα μοριακά τεστ στις οικογένειες που ματώνουν πληρώνοντας από την τσέπη τους κάθε εβδομάδα δεκάδες ως και εκατοντάδες ευρώ, για να δουν αν έχουν νοήσει και για να βγάλουν πιστοποιητικό νόσησης, που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μοριακό τεστ», του απαντά δηκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος στηλιτεύει περαιτέρω:

«Όσο για την πλήρη επιδημιολογική καταγραφή στη χώρα μας, είναι τόσο καλή που δυο μέρες πριν τα 35.000 κρούσματα οδηγούσε τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας να δηλώνει πως όλα βαίνουν καλώς και είναι αισιόδοξος».

Σφοδρή επίθεση Κριθαρίδη: «Δεν είναι αδιόρθωτοι, είναι εγκληματίες»

Χρησιμοποιώντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο Μιχάλης Κριθαρίδης καταγγέλλει την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, για την οδηγία της προς τους συνανθρώπους μας να μην κάνουν PCR τεστ (μοριακό) στην περίπτωση που το ράπιντ τεστ τους έχει βγει θετικό.

Αναλυτικά, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 καταγγέλλει:

«Η Αν. Υπουργός Υγείας κα Γκάγκα κάλεσε τον κόσμο μετά από θετικό ράπιντ να μην κάνει PCR για να μην σχηματίζονται ουρές στα σημεία που γίνονται τεστ. Ας ενημερώσει κάποιος την κα Υπουργό, ότι πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται πλέον μόνο με PCR. Δεν είναι αδιόρθωτοι, είναι εγκληματίες».

Ηλιόπουλος: Επικίνδυνες αλχημείες - Έχουν χάσει τον έλεγχο

«Πολίτες να περιμένουν ώρες για ένα μοριακό τεστ και πλιάτσικο από την απουσία δωρεάν πρόσβασης σε αυτά. Αυτή είναι η ντροπιαστική εικόνα των ημερών», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η κυβέρνηση, μπροστά στο αδιέξοδο που δημιούργησε, καταφεύγει τώρα σε επικίνδυνες αλχημείες. Η προτροπή της κυρίας Γκάγκα στους πολίτες να μην κάνουν PCR τεστ, φανερώνει ανησυχητική απώλεια ελέγχου της κατάστασης. Η ίδια η κυβέρνηση έχει ορίσει ότι πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται μόνο με PCR», υπογραμμίζει το στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η λύση είναι μια: άμεση οργάνωση δημόσιου και δωρεάν συστήματος ιχνηλάτησης της πανδημίας», καταλήγει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» στον Δήμο της Αθήνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα