Κορονοϊός – «Μετάλλαξη Όμικρον»: Αυτό είναι το ενοχλητικό σύμπτωμα που προκαλεί στα παιδιά κάτω των 5 ετών

21:39 7/1/2022 - Πηγή: NewsIt

Το σύμπτωμα αυτό που φαίνεται ότι προκαλεί η μετάλλαξη «Όμικρον» στα μικρά παιδιά (μικρότερα των 5 ετών) δεν είναι άλλο από τον πολύ έντονο βήχα, που οι γονείς πολλές φορές χαρακτηρίζουν σαν γαύγισμα.

Σύμφωνα με τον Δρα Buddy Creech, ειδικό στις λοιμώδεις νόσους των παιδιών, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Nashville στις ΗΠΑ, έχει παρατηρηθεί ότι πολλά παιδιά που έχουν κολλήσει τη μετάλλαξη «Όμικρον», έχουν αυτόν τον επίμονο και ενοχλητικό βήχα.

Click4More: Μετάλλαξη Όμικρον: Νέα

αισιόδοξη έρευνα – Τι λέει ο Τζο Μπάιντεν για το άμεσο μέλλον

Ο λόγος είναι, επειδή η «Όμικρον» προσβάλει κυρίως το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα, «χτυπάει» δηλαδή στο λαιμό. Πάντως, όσο ανησυχητικός κι αν ακούγεται αυτός ο βήχας, οι γιατροί λένε ότι είναι αντιμετωπίσιμος στα μικρά παιδιά, για αυτό και οι γονείς δεν πρέπει να πανικοβάλλονται.

Το πάνω μέρος των αεραγωγών των παιδιών πρήζεται πολύ. «Όταν συμβαίνει αυτό», είπε ο Δρ Buddy Creech «υπάρχει αυτός ο χαρακτηριστικός βήχας που γαβγίζει». Μέχρι στιγμής, η παραλλαγή όμικρον φαίνεται να είναι λιγότερο σοβαρή από την παραλλαγή Δέλτα, είπε ο Δρ Άντονι Φάουτσι την Τετάρτη κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Ομάδας Ανταπόκρισης του Λευκού Οίκου για τον κορονοϊό.

Click4More: Κορονοϊός: Περισσότερα από 10000 κρούσματα στην Αττική, 3005 στη Θεσσαλονίκη – Ο χάρτης της διασποράς

Πάντως, όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν παγκοσμίως, ότι η μετάλλαξη «Όμικρον» προκαλεί πολύ πιο ήπια συμπτώματα από άλλες μεταλλάξεις και πολύ δύσκολα οδηγεί κάποιον στο νοσοκομείο. Με την προϋπόθεση βέβαια, του εμβολιασμού.

Σύμφωνα με πολλούς μάλιστα, η «Όμικρον» μπορεί να φέρει το τέλος της πανδημίας. Σε αυτό το μήκος κύματος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, είπε νωρίτερα στο MEGA, ότι «θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω πολύ γρήγορα»…

 

 

To άρθρο Κορονοϊός – «Μετάλλαξη Όμικρον»: Αυτό είναι το ενοχλητικό σύμπτωμα που προκαλεί στα παιδιά κάτω των 5 ετών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα