Κοντοζαμάνης: Έχουμε προχωρήσει σε 3285 προσλήψεις στο ΕΣΥ, λόγω κορονοϊού

15:10 26/3/2020 - Πηγή: NewsIt

Αντί για 2.000 προσλήψεις άμεσης ενίσχυσης του ΕΣΥ, που είχε αρχικά ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, έχει ήδη προχωρήσει η κυβέρνηση σε 3.285 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού (γιατρών και νοσηλευτών), όπως ανέφερε σήμερα από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Μια απάντηση του κ. Κοντοζαμάνη στις σκληρές επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

και της αντιπολίτευσης που καταλογίζουν στην κυβέρνηση καθυστέρηση στο να ενισχυθεί το “στράτευμα” της πρώτης γραμμής σε αυτό τον “πόλεμο” με την πανδημία.
Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών αναφέρθηκε επίσης και στα τεστ για τον κορονοϊό, λέγοντας πως στη μάχη για περισσότερα τεστ μπαίνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας με δυνατότητα για 7.500 διαγνώσεις την εβδομάδα.
Αναφορικά με τις τιμές που χρεώνουν τα ιδιωτικά κέντρα για ένα τεστ, και εάν το υπουργείο διέθεσε 30 εκατ. ευρώ στον ιδιωτικό τομέα για να κάνει τα τεστ αυτά, ο υφυπουργός διευκρίνισε πως τα 30 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν είναι χρηματοδότηση προς τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει σε ανάγκες που μπορεί να προκύψουν για τεστ. Τα ιδιωτικά κέντρα βοηθούν με ελεγχόμενη όμως τιμή και όχι στην τιμή των 300 ευρώ που αναφέρεται.
Ειδικότερα, για την χρησιμοποίηση του ιδιωτικού τομέα Υγείας, ο υφυπουργός χωρίς να επεκταθεί περισσότερο, ανέφερε πως υπάρχει σχέδιο σε εξέλιξη. “Πήραμε επιπλέον κλίνες ΜΕΘ στην τιμή που προβλεπόταν από τον Κανονισμό και όχι αυτά που λέγονται περί διπλάσιας τιμής. Και προετοιμάσαμε εγκαίρως τον ιδιωτικό τομέα για να έχουμε ΜΕΘ για να μεταφέρουμε περιστατικά με κοινή γρίπη, ώστε το δημόσιο να μείνει αποκλειστικά στον κορονοϊό”.

Ο υφυπουργός Υγείας, επίσης τόνισε ότι η επανεκκίνηση της αγοράς στην Κίνα βοηθά για νέες παραγγελίες, οι οποίες θα έρθουν, ενώ το Εθνικό Σύστημα Υγείας ήδη προμηθεύεται φάρμακα, αναπνευστήρες, μόνιτορ και αναλώσιμα και γίνεται κεντρικός έλεγχος για την ορθολογική χρήση. Σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη, 123 τόνοι αιθυλικής αλκοόλης που κατάσχεσαν υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται ήδη σε εργαστήρια του Στρατού και σε ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες για δωρεάν παρασκευή αντισηπτικώ​ν.

To άρθρο Κοντοζαμάνης: Έχουμε προχωρήσει σε 3285 προσλήψεις στο ΕΣΥ, λόγω κορονοϊού δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα