Κοντά σε επίπεδα ρεκόρ ξανά τα ημερήσια κρούσματα στις ΗΠΑ

07:33 25/6/2020 - Πηγή: NewsIt

Το «καμπανάκι» ηχεί εδώ και μέρες. Ο κορονοϊός επιτίθεται ξανά στις ΗΠΑ, με τα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες να ξεπερνούν τα 35.000 και οι νεκροί τους 750!

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της τελευταίες μέρας στις ΗΠΑ πλησιάζουν ξανά σε επίπεδα ρεκόρ σύμφωνα με τον απολογισμό του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν πάνω από

35.900 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 (κορονοϊός), με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στην αμερικανική επικράτεια να πλησιάζει έτσι τα 2,4 εκατομμύρια.

Click4more Κορονοϊός: Πάνω από 478.000 νεκροί σε όλο τον κόσμο

Η τάση αυτή, της καθαρής ανόδου των μολύνσεων, κρατάει αρκετές ημέρες. Σχεδόν οι μισές από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ γνωρίζουν αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, ενώ σε κάποιες (Τέξας, Φλόριντα…) καταγράφονται καθημερινά νέα ρεκόρ μολύνσεων.

Τις προηγούμενες 24 ώρες διαπιστώθηκαν παράλληλα 756 νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός.

Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού ξεπέρασε έτσι τους 120.100 νεκρούς στη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη του κόσμου, που θρηνεί μακράν τα περισσότερα θύματα στον πλανήτη.

To άρθρο Κοντά σε επίπεδα ρεκόρ ξανά τα ημερήσια κρούσματα στις ΗΠΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα