Το κασέρι και η άγνωστη ιστορία του – Δείτε μία απίστευτη συνταγή

07:33 25/6/2020 - Πηγή: NewsIt

Μικρά και μεγάλα μυστικά για το κασέρι και την προέλευσή του. Μία απίστευτη συνταγή για τάρτα με κασέρι και μανιτάρια από τον σεφ Νικόλα Σακελλαρίου.

Το κασέρι είναι ημίσκληρο λευκοκίτρινο τυρί από πρόβειο ή κατά περίπτωση μίγμα πρόβειου και ελάχιστου κατσικίσιου γάλακτος. Είναι προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης από το 1996.

Ως πρόδρομος του κασεριού θεωρείται το ιταλικό τυρί Κατσιοκαβάλο (Caciocavallo), το οποίο διαδόθηκε κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα. Στον ελλαδικό χώρο φαίνεται να έφθασε αρχικά την περίοδο

1885-1890 στην περιοχή της Θεσσαλίας μέσω της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Ανατολικής Ρωμυλίας. Αρχικά έγινε γνωστό με την ρουμανικής προέλευσης ονομασία κασκαβάλι, η οποία αντικαταστάθηκε σταδιακά από την τουρκικής προέλευσης κασέρι.

Ο σεφ Νικόλας Σακελλαρίου φτιάχνει συνταγές με προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και μας «ταξιδεύει» στην ιστορία του εκάστοτε υλικού. Παίρνοντας ως βάση το κασέρι, μας μεταφέρει στην πρώτη άφιξη του τυριού με ρουμανική ονομασία στη Θεσσαλία πίσω στον 19ο αιώνα, φτάνει στο σήμερα και, συζητώντας με την βιολόγο και κλινική βιοχημικό Εμμανουέλα Φωτεινού, αναλύουν τα διατροφικά ευεργετήματα του εδέσματος.

Συνταγή: Τάρτα με Κασέρι και μανιτάρια. Ο σεφ Νικόλας Σακελλαρίου φτιάχνει συνταγές με προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Παίρνοντας ως βάση το ελληνικό κασέρι και συνδυάζοντάς το με μανιτάρια και άλλα φρέσκα και αγνά υλικά, δημιουργεί μια πεντανόστιμη τάρτα!

To άρθρο Το κασέρι και η άγνωστη ιστορία του – Δείτε μία απίστευτη συνταγή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα