Κικίλιας στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της ΕΕ: “Να εμπιστευόμαστε τους επιστήμονες κι όχι τα fake news”

19:18 6/3/2020 - Πηγή: NewsIt

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συμμετείχε στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έλαβε χώρα σήμερα Παρασκευή 6 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού COVID-19.

Στην τοποθέτησή του, ο Υπουργός κ. Κικίλιας ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό τα κράτη- μέλη να ανταλλάσουν πληροφορίες για τα μέτρα που λαμβάνουν όχι μόνο σε επιστημονικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο και πρότεινε Στο πλαίσιο αυτό, την ενίσχυση

της ψηφιακής πλατφόρμας του ECDC με τα πολιτικά μέτρα στα οποία προχωρά η κάθε χώρα καθημερινά έτσι ώστε να υπάρχει on time ενημέρωση για τις ενέργειες που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ο Υπουργός Υγείας υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία διεξαγωγής κοινών διαγωνισμών για την προμήθεια ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού (πχ μάσκες, αντισηπτικά, κλπ) στο πνεύμα της αλληλεγγύης των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

 

To άρθρο Κικίλιας στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της ΕΕ: “Να εμπιστευόμαστε τους επιστήμονες κι όχι τα fake news” δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα