Bullying: «Ο θύτης πρέπει να υποβάλλεται σε υποχρεωτική ψυχοθεραπεία» – Συνέντευξη με Καθηγ. Παιδοψυχιατρικής

18:55 6/3/2020 - Πηγή: NewsIt

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού (school bullying). Διαβάστε τη συνέντευξη του καθηγητή Παιδοψυχιατρικής του Παίδων «Η Αγία Σοφία», Γεράσιμου Κολαϊτη, με αφορμή την ημέρα.

Ως bullying περιγράφεται η επιθετική συμπεριφορά παιδιών με σκοπό την καταδυνάστευση ή την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου εναντίον συμμαθητών τους, εντός και εκτός

σχολείου. Εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική ή περιστασιακή η βία και ο εκφοβισμός στο σχολείο είναι φαινόμενα που απασχολούν συχνά την επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας.

Θύτες και θύματα εναλλάσονται σε ρόλους, σε έναν ατέρμονο φαύλο κύκλο που αφήνει πίσω του τελικά … μόνο θύματα. Τι πυροδοτεί το φαινόμενο και τι θα πρέπει να γίνει;

Το iatropedia.gr απευθύνθηκε στον Καθηγητή Παιδοψυχιατρικής, Δ/ντη Παιδοψυχιατρικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ΓΝΠ «Η Αγία Σοφία», Δ/ντής Π.Μ.Σ. «Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων», κ. Γεράσιμο Κολαϊτη και του απηύθυνε ερωτήσεις.

Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο iatropedia.gr

To άρθρο Bullying: «Ο θύτης πρέπει να υποβάλλεται σε υποχρεωτική ψυχοθεραπεία» – Συνέντευξη με Καθηγ. Παιδοψυχιατρικής δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα