Καταγγελία για αεροπορική επίθεση της Ρωσίας σε νοσοκομείο της Ουκρανίας - Φόβοι για πολλά θύματα

14:07 9/9/2022 - Πηγή: NewsIt

Καταγγελίες ότι η Ρωσία έπληξε από αέρος ένα νοσοκομείο στην περιφέρεια Σούμι στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας καταστρέφοντας τις εγκαταστάσεις του και προκαλώντας θύματα, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας.

Ο αξιωματούχος Ντμίτρο Ζιβίτσκι της Ουκρανίας είπε ότι το νοσοκομείο βρίσκεται στην περιοχή Βέλικα Πισάριβκα, η οποία συνορεύει με την Ρωσία. Η Μόσχα αρνείται ότι στοχοθετεί αμάχους.

Το Reuters

δεν ήταν άμεσα σε θέση να διακριβώσει την πληροφορία.

Η Ρωσία δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε αιχμάλωτους πολέμου

Η επικεφαλής της αποστολής παρακολούθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ στην Ουκρανία δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία δεν επιτρέπει την πρόσβαση στους αιχμαλώτους πολέμου την ώρα που υπάρχουν αποδείξεις για βασανισμούς και κακομεταχείριση.

“Η Ρωσική Ομοσπονδία δεν έχει παραχωρήσει την πρόσβαση στους αιχμαλώτους πολέμου που κρατούνται στο έδαφός της ή σε έδαφος υπό την κατοχή της…”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη η Ματίλντα Μπόγκνερ.

“Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό καθώς έχουμε τεκμηριώσει ότι οι αιχμάλωτοι πολέμου υπό την εξουσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας και κρατούμενοι των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας ή συνδεόμενων ενόπλων ομάδων έχουν υποστεί βασανιστήρια και κακομεταχείριση”, είπε η ίδια.

Η Ρωσία αρνείται ότι υποβάλλει τους αιχμαλώτους πολέμου σε βασανιστήρια ή σε άλλες μορφές κακομεταχείρισης. Υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις της στην Ουκρανία πραγματοποιούν μια “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” για τον αφοπλισμό της χώρας και την απομάκρυνση των ακροδεξιών εθνικιστών, που θεωρεί απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας.

Τέλος στο καθεστώς διευκόλυνσης βίζας από τη Ρωσία

Το Συμβούλιο των Υπουργών της ΕΕ υιοθέτησε απόφαση που αναστέλλει πλήρως τη συμφωνία για τη διευκόλυνση της έκδοσης θεωρήσεων μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας. Κατά συνέπεια, οι γενικοί κανόνες του κώδικα θεωρήσεων θα ισχύουν για τους Ρώσους πολίτες.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του τέλους αίτησης θεώρησης από 35 ευρώ σε 80 ευρώ, την ανάγκη υποβολής πρόσθετων αποδεικτικών στοιχείων, αυξημένους χρόνους διεκπεραίωσης βίζας και πιο περιοριστικούς κανόνες για την έκδοση θεωρήσεων πολλαπλής εισόδου.

Η συμφωνία διευκόλυνσης της έκδοσης θεωρήσεων ΕΕ-Ρωσίας τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουνίου 2007.

To άρθρο Καταγγελία για αεροπορική επίθεση της Ρωσίας σε νοσοκομείο της Ουκρανίας - Φόβοι για πολλά θύματα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα