Κακοκαιρία Αθηνά: Βροχές, διακοπές ρεύματος και προβλήματα σε Θεσσαλία και Μακεδονία

09:10 8/10/2021 - Πηγή: NewsIt

H κακοκαιρία Αθηνά χτυπάει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με ισχυρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις. Σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη έχουν καταγραφεί τα πρώτα προβλήματα…

Σε εξέλιξη βρίσκεται και στην Π.Ε. Λάρισας η επέλαση της κακοκαιρίας «Αθηνά» με κύρια χαρακτηριστικά – κατά τόπους – τον δυνατό αέρα και την ισχυρή βροχόπτωση. Σύμφωνα με το larissanet.gr, το ίδιο έντονα ήταν τα φαινόμενα καθ’ όλη τη

διάρκεια της νύχτας στην Καρίτσα του Δήμου Αγιάς, ενώ από τις 04.00 τα ξημερώματα η κοινότητα δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα.

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε ορισμένα ακτοπλοϊκα δρομολόγια στη βόρεια Ελλάδα, λόγω ισχυρών ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν στο βόρειο Αιγαίο και το Ιόνιο κατά τόπους τα 7 μποφόρ. Κλειστές είναι οι γραμμές Καβάλα-Πρίνος Θάσου, Κεραμωτή-Λιμάνι Θάσου και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

Καταπτώσεις βράχων στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο των περιοχών Πύλης και Καλαμπάκας, σημειώθηκαν λόγω των έντονων βροχοπτώσεων τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις μετακινήσεις.

Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων επιχειρούν, από χθες βράδυ, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί.

Στη Θεσσαλονίκη η κακοκαιρία προκάλεσε πτώσεις δέντρων και προβλήματα σε δρόμους. Η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε τουλάχιστον έξι περιπτώσεις για κοπές δέντρων, κυρίως στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Από τους ισχυρούς ανέμους έπεσαν δέντρα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε αυτά.

Η πρόγνωση του καιρού

Σήμερα, Παρασκευή, με εξαίρεση και πάλι τα νοτιοανατολικά, δηλαδή τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, όπου θα επικρατήσει ηλιοφάνεια ενώ λίγες βροχές αναμένονται μόνο στη δυτική Κρήτη, μια διαφορετική εικόνα περιμένουμε στην υπόλοιπη χώρα.

Πιο έντονες θα είναι στα δυτικά και βόρεια, όμως από το μεσημέρι – απόγευμα και στη συνέχεια φαίνεται να έχει κάποια ανοίγματα ο ουρανός και τα φαινόμενα να παίρνουν ένα πιο τοπικό χαρακτήρα. Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα αλλάξει σημαντικά, λίγο πιο χαμηλή θα είναι στα βόρεια 18-20 βαθμούς Κελσίου, 20-22°C στα δυτικά και κεντρικά και μέχρι 23-25°C στα νότια ηπειρωτικά.

Στο Αιγαίο αναμένονται μέγιστες από 24 στα βόρεια, μέχρι 28 βαθμούς στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα. Μικρές διακυμάνσεις των θερμοκρασιών συγκριτικά με τις προηγούμενες μέρες. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα υποχωρήσουν νοτιοδυτικοί με ένταση 4-6 μποφόρ. Στο Αιγαίο με εξαίρεση στα βόρεια που θα πνέει ένα ισχυρό ανατολικό ρεύμα μέχρι 7 τοπικά και 8 μποφόρ, στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές θα φυσάει ένας πιο ήπιο νοτιάς 3-5, τοπικά μόνο στις δυτικές Κυκλάδες 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες, με βελτίωση το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι νότιοι 4-6 μποφόρ, με αρκετή υγρασία στο μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου.Ισχυρές βροχές αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όσο και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου, με ισχυρό ανατολικό άνεμο 6-8 μποφόρ.Ο καιρός θα διατηρηθεί βροχερός και το Σαββατοκύριακο.

To άρθρο Κακοκαιρία Αθηνά: Βροχές, διακοπές ρεύματος και προβλήματα σε Θεσσαλία και Μακεδονία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κακοκαιρία Αθηνά, Βροχές, Θεσσαλία, Μακεδονία,kakokairia athina, vroches, thessalia, makedonia