Απειλές για τη ζωή της δέχτηκε η Παγώνη από οπαδούς του Βόβολη: Τι απαντά

09:07 8/10/2021 - Πηγή: NewsIt

Επίθεση κατά του αρνητή καρδιολόγου, Φαίδωνα Βόβολη, εξαπέλυσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε την ιατρική «για να πολιτευτούμε».

Η Ματίνα Παγώνη βρέθηκε καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του Mega και αναφέρθηκε στα όσα διαδραματίστηκαν στη δίκη στο πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου του καρδιολόγου Βόβολη την Πέμπτη, καθώς υποστηρικτές του καταφέρθηκαν

κατά της προέδρου της ΕΙΝΑΠ.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη έξω από το Πειθαρχικό Συμβούλιο συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά της κ. Παγώνη, όπως: «Παγώνη, Παγώνη, ο χρόνος σου τελειώνει», ενώ ο αντιεμβολιαστής γιατρός αποθεώνονταν από τους οπαδούς του.

«Ο κ. Βόβολης προσπαθεί να πει ότι το εμβόλιο δεν σώζει ζωές. Αν έχει στοιχεία, μελέτες που αποδεικνύει αυτά που λέει και δεν είναι προσωπικές απόψεις, βεβαίως να τις συζητήσουμε. Δεν χρησιμοποιούμε τον κόσμο και την ιατρική για να πολιτευτούμε. Για να είμαστε σοβαροί. Μιλάμε για ασθένεια σοβαρή, για μετάλλαξη Δέλτα, για ανθρώπους που πεθαίνουν. 15.041 συμπατριώτες μας πέθαναν» σημείωσε.

Συνέχισε, λέγοντας, «δεν ξέρω το κατηγορητήριο ή τις αποφάσεις του Πρωτοβάθμιου για τον κ. Βόβολη. Όταν έρθει σε εμάς στο Δευτεροβάθμιο θα ασχοληθούμε με τον φάκελό του», εξηγώντας ότι ο αρνητής γιατρός παραπέμφθηκε εκεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου.

 

«Όταν χρησιμοποιούνται ονόματα και βγαίνουν τέτοιες ιστορίες, δεν θα καθίσω με σταυρωμένα χέρια. Εσείς θα καθόσασταν με σταυρωμένα χέρια; Φυσικά και όχι. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Υπάρχουν φωτογραφίες, δεν θα είναι μηνύσεις κατά αγνώστων» τόνισε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μηνύσει αυτούς που την εξύβριζαν χθες.

 

«Η άρση των μέτρων δημιουργεί ανησυχία»

Στην ίδια εκπομπή αναφέρθηκε και στην άρση των μέτρων των εμβολιασμών λέγοντας πως οι ελευθερίες προβληματίζουν τους ειδικούς, οι οποίοι αναμένουν την αποτύπωση της νέας καθημερινότητας στα κρούσματα σε 20 μέρες περίπου.

«Μακάρι αυτές οι αλλαγές και αυτή η νοοτροπία να πάει καλά. Μετά τις πρώτες 20 ημέρες θα δούμε τα αποτελέσματα. Εμείς τρέμουμε για το σύστημα υγείας. Αν γίνει αύξηση κρουσμάτων, το σύστημα υγείας δε θα αντέξει, και ακόμα είναι νωρίς, σκεφτείτε τι έχει να γίνει το χειμώνα» σημείωσε.

Τόνισε, δε, πως: «Η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ επιθετική και μεταδοτική. Ακόμα είμαστε χαμηλά στους εμβολιασμούς. Και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να προσέξουν. Θα τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και εκεί που θα πάμε, όταν υπάρχει πολύς κόσμος, ας φοράμε τη μάσκα μας. Ο καθένας μας πλέον ξέρει πότε και που να βάλει μάσκα».

 

Αναφέρθηκε και στην τρίτη δόση για τους άνω των 50 λέγοντας πως «για την τρίτη δόση πρέπει να έχουν περάσει έξι μήνες από τον εμβολιασμό σας. Τα αντισώματα δεν έχει νόημα να τα μετρήσετε. Τα αντισώματα είναι πάρα πολλά στον οργανισμό. Σε έξι μήνες θα κάνετε το εμβόλιό σας». Σημειώνεται πως η πλατφόρμα για την τρίτη δόση για όσους είναι άνω των 50 ανοίγει την Κυριακή (10.10.2021).

«Οι άνω των 50 πρέπει να κάνουν και αντιγριπικό εμβόλιο και την τρίτη δόση για τον κορονοϊό. Ας μην τα κάνουν το ένα πάνω στο άλλο. Η γρίπη είναι τους μήνες Δεκέμβρη και μέχρι Φλεβάρη. Αν κάνει κάποιος τώρα την τρίτη δόση, μπορεί στις 15-20 Νοεμβρίου να κάνει το αντιγριπικό. Οπότε θα κάνουν και τα δύο και θα είναι ασφαλείς», εξήγησε η κ. Παγώνη.

Ανέφερε, δε, πως «όταν βλέπω ένα παιδί 20 χρονών να χάνεται ή να αρρωσταίνει βαριά, για εμένα είναι ό,τι σημαντικότερο υπάρχει, πονάει η ψυχή μου. Αυτά τα παιδιά θα μπορούσαν να ζουν. Η 14χρονη παλεύει και ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Κανονικά σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να παρεμβαίνει εισαγγελέας. Άκουσα ότι κάποιοι δεν πήγαν εγκαίρως στο νοσοκομείο. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αυτό. Τέτοια περιστατικά είναι τραγωδία».

Τέλος μίλησε και για τις παρελάσεις λέγοντας πως «είμαι πολύ επιφυλακτική. Άλλο να ακούς τι συμβαίνει στα νοσοκομεία και άλλο να τους βλέπεις μπροστά σου και να τους διασωληνώνεις».

To άρθρο Απειλές για τη ζωή της δέχτηκε η Παγώνη από οπαδούς του Βόβολη: Τι απαντά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ματίνα Παγώνη, Χρησιμοποιεί,matina pagoni, chrisimopoiei