Καιρός: Πολική αέρια μάζα ρίχνει τη θερμοκρασία και φέρνει βροχές, χαλάζι και χιονια
Ξεχάστε (προσωρινά) τον ηλιόλουστο Απρίλιο- ο καιρός και τις επόμενες ημέρες θα έχει χειμωνιάτικο «πρόσωπο» καθώς πολική αέρια μάζα φέρνει βροχές, χαλάζι, μέχρι και χιόνια στα ορεινά.
Σύμφωνα με τις προγνώσεις μετεωρολόγων, ο καιρός την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου είναι άστατος με τοπικές μπόρες – η ψυχρή αέρια μάζα θα έρθει από τα βόρεια στη χώρα μας την ερχόμενη Κυριακή (06.04.2025) και θα
Πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές ώρες ενώ το Σάββατο θα βρέξει και στο Αιγαίο. Η Κυριακή θα περάσει με καλοκαιρία στα νότια, στη βόρεια Ελλάδα όμως θα ξεκινήσει μια ψυχρή μεταβολή του καιρού, η οποία τη νέα εβδομάδα θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Γιαννόπουλος: Άστατος με τοπικές μπόρες και καταιγίδεςΣήμερα Πέμπτη (03.04.2025) και αύριο Παρασκευή, ο καιρός στα ηπειρωτικά θα είναι ασταθής, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Η ημέρα θα ξεκινά με λίγα σύννεφα στα νότια, ενώ στα κεντρικά και βόρεια θα υπάρχουν περισσότερες νεφώσεις, συνοδευόμενες από τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι έως το απόγευμα, στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης θα αναπτυχθούν νεφώσεις, φέρνοντας τοπικές μπόρες και καταιγίδες.
Το Σάββατο, οι βροχές θα συνεχιστούν στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, ενώ τοπικά φαινόμενα αναμένονται και στις Κυκλάδες. Την Κυριακή το πρωί, στα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί γρήγορα.
Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, όμως ένα ψυχρό μέτωπο που θα κατέβει από τα Βαλκάνια θα προκαλέσει βροχές στη βόρεια Ελλάδα, πτώση της θερμοκρασίας, καθώς και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η ψυχρή εισβολή θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.
Αττική
Το μεσημέρι και το απόγευμα της Πέμπτης αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανή πρόσκαιρη καταιγίδα. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 18 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιο σκηνικό αναμένεται και την Παρασκευή, με πιθανότητα πρόσκαιρης μπόρας ή καταιγίδας το μεσημέρι και το απόγευμα.
Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται διαστήματα με βροχές έως και το Σάββατο, ενώ νέα επιδείνωση αναμένεται το απόγευμα της Κυριακής. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 17 βαθμούς Κελσίου.
Μαρουσάκης: Χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετραΑπό σήμερα περιορίζεται η αστάθεια πρόσκαιρα, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένονται πάλι βροχές με τον υδράργυρο να πέφτει σημαντικά από την Δευτέρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη
Το Αιγαίο έχει πλέον «καθαρίσει» το οποίο σημαίνει ότι σήμερα δεν περιμένουν κάτι το αξιόλογο, παρόλα αυτά η αστάθεια παραμένει σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας που βρίσκονται μακριά από τη θάλασσα και κοντά σε ορεινούς και ημιορεινούς όγκους, όπου δεν αποκλείονται καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και έντονη κεραυνική δραστηριότητα.
Τα περισσότερα φαινόμενα αναμένονται αργά το απόγευμα, ενώ οι άνεμοι θα είναι βοριάδες, μέχρι τα 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο, και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια ιδιαίτερη μεταβολή. Σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος θα φτάσει σήμερα τους 17-20 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική, η μέρα ξεκινά με τοπικές συννεφιές ιδιαίτερα στα ανατολικά και τα βόρεια. Στα βόρεια μάλιστα, γύρω από την Πεντέλη και την Πάρνηθα, δεν αποκλείεται να δούμε κάποιο ψιλόβροχο. Το απόγευμα όμως υπάρχει πιθανότητα για μπόρες και καταιγίδες στην ορεινή κυρίως ζώνη, ενώ η θερμοκρασία θα αγγίξει αργά το μεσημέρι τους 18 βαθμούς.
Αντίστοιχη θα είναι η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένουμε βροχές και καταιγίδες στους ορεινούς όγκους από το απόγευμα και θερμοκρασία έως 17 βαθμούς.
Το ίδιο καιρικό μοτίβο θα έχουμε και την Παρασκευή, με άστατο καιρό κυρίως στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία το πρωί. Οι μπόρες και καταιγίδες θα γενικευτούν στη συνέχεια χτυπώντας τους ορεινούς όγκους όλης της χώρας, μέχρι και την Κρήτη.
Όσον αφορά τον καιρό του Πάσχα, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ήπιες καιρικές συνθήκες, με λίγες τοπικές βροχές και αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας.
Τις επόμενες ημέρες, ο λεγόμενος «Μέγας Εμποδιστής» -ένας αντικυκλωνικός θόλος που αναπτύσσεται πάνω από τη βορειοδυτική Ευρώπη- θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας. Αν η κίνησή του επιβεβαιωθεί, αναμένεται να προστατεύσει τη χώρα από την κακοκαιρία κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.
Κολυδάς: Ακόμη και χιόνια στα ορεινά την «βουβή εβδομάδα»«Την ερχόμενη εβδομάδα ο λαός είθισται να την αποκαλεί “βουβή» εβδομάδα», γράγει ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς στον ιστότοπο που διατηρεί (kolydas.eu), αναφερόμενος στην πρόγνωση του καιρού.
«Εμείς παρακάτω θα δώσουμε το στίγμα του καιρού, χωρίς να επεκταθούμε καθόλου για τον καιρό του Πάσχα. Είναι πολύ νωρίς ακόμη, ούτε καν για τάση του καιρού», σημειώνει.
«Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε από το παραπάνω μετεώγραμμα της Αθήνας την ερχόμενη εβδομάδα το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας με τιμές κάτω από τα κανονικά επίπεδα, όχι όμως ακραίες», αναφέρει.
Ο μετεωρολόγος σημειώνει ότι «οι αποκλίσεις των θερμοκρασιών στη χώρα μας αλλά και γενικότερα στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη θα είναι της τάξεως των 3 με 5 βαθμών κάτω από τα κανονικά επίπεδα, ενώ αντίθετα στη Δυτική και τη Βόρεια Ευρώπη θα είναι υψηλότερες κατά 5 με 8 βαθμούς Κελσίου (ειδικά στις Σκανδιναβικές χώρες)».
Έρχεται Σκανδιναβικός χιονιάς λέει ο Τσατραφύλλιας«Μέχρι την Κυριακή θα εκδηλώνονται ανοιξιάτικες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ οι βοριάδες που θα πνέουν μέχρι τα 5 μποφόρ θα διατηρήσουν καθαρή την ατμόσφαιρα. Επιπλέον δεν θα λείψουν και οι πρωινές ομίχλες» αναφέρει σε χθεσινή (02.04.2025) ανάρτησή του, ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας.
«Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται να παρουσιάζει ο καιρός από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αφού πολικές αέριες μάζες από την Σκανδιναβική χερσόνησο θα κατηφορίσουν νοτιότερα και θα επηρεάσουν και τη χώρα μας με συνθήκες χειμώνα» συμπληρώνει στην ανάρτησή του.
«Ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση μέχρι 10 βαθμούς ενώ θα έχουμε και χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα της βόρειας Ελλάδας. Η ψυχρή εισβολή ξεκινά τη Δευτέρα και μάλλον θα διαρκέσει 4-5 ημέρες. Οπωσδήποτε τέτοια εποχή είναι και ζημιογόνα για τον αγροτικό τομέα», σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια.
To άρθρο Καιρός: Πολική αέρια μάζα ρίχνει τη θερμοκρασία και φέρνει βροχές, χαλάζι και χιονια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Έγκυος η Βαλέρια Χοψονίδου
- Ιδρύεται Πολυτεχνική Σχολή στο ΕΛΜΕΠΑ
- ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός γραμμής ψήφισε στη Βουλή η Νίνα Κασιμάτη
- Αδερφή καρδιολόγου: «Είναι πρόκληση να κυκλοφορεί ανάμεσά μας η συγκεκριμένη γυναίκα»
- Τα πλατάνια πεθαίνουν στον Λούρο ποταμό
- Κορωπί: Σοκάρει πρώην σύντροφος του 51χρονου – «Κρύβομαι χρόνια από αυτόν τον άνθρωπο, κόντεψε να με σκοτώσει» [βίντεο]
- Χάος στη Βουλή: «Αποκεφαλιστήκατε από υπουργός επειδή πηγατε για μπάνιο» – «Η Χρυσή Αυγή γεννήθηκε παρέα με τον ΣΥΡΙΖΑ»
- Επιστροφή Σφακιανάκη με συνεργασία... έκπληξη: Ποια θέλουν δίπλα στον τραγουδιστή;
- Λίτσα Γιαγκούση: Πρώτη φορά που τραγούδησα ήμουν 16 χρονών και μεθυσμένη
- Βερβεσός για Τέμπη: Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο - Ούτε έκρυψα την έρευνα πραγματογνωμοσύνης- Μαρινάκης: "Πόσο αξιόπιστος είσαι;" (βίντεο)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Χάος στη Βουλή: «Αποκεφαλιστήκατε από υπουργός επειδή πηγατε για μπάνιο» – «Η Χρυσή Αυγή γεννήθηκε παρέα με τον ΣΥΡΙΖΑ»
- Ρωσία: Απαράδεκτες οι απειλές Τραμπ για στρατιωτικά πλήγματα κατά του Ιράν – Κίνδυνος για παγκόσμια καταστροφή
- Καιρός: Πολική αέρια μάζα ρίχνει τη θερμοκρασία και φέρνει βροχές, χαλάζι και χιονια
- Πολεμικό Ναυτικό: Οι νέες φρεγάτες Belharra με εγχώρια ναυπήγηση και το ιταλικό «φλερτ» για τον εκσυγχρονισμό του Στόλου
- Η Ουγγαρία αποχώρησε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο – Το «ευχαριστώ» του Νετανιάχου στον Όρμπαν
- Ισπανία: Σχέδιο 14,1 δισ. ευρώ ανακοινώνει ο Σάντσεθ για την προστασία από τους δασμούς των ΗΠΑ
- Καρδιές αγκινάρας με λεμονάτη σάλτσα σκορδο-βουτύρου
- Χάος και ένταση στη Βουλή: «Αποκεφαλιστήκατε από υπουργός επειδή πήγατε για μπάνιο» – «Η Χρυσή Αυγή γεννήθηκε παρέα με τον ΣΥΡΙΖΑ»
- Ο Όμιλος CSG υπερδιπλασιάζει έσοδα και ΕBITDA το 2024
- Ιαπωνία: Πολιτικός έλαβε 8.000 απειλητικά μηνύματα επειδή πρότεινε δωρεάν σερβιέτες στις τουαλέτες

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Καιρός: Πολική αέρια μάζα ρίχνει τη θερμοκρασία και φέρνει βροχές, χαλάζι και χιονια
- Μεγάλη πτώση στη Wall Street λόγω των νέων δασμών Τραμπ – Eξανεμίστηκαν 2 τρισ. δολάρια υπό το φόβο ύφεσης
- ΕΟΔΥ: Πέντε νέοι θάνατοι από κορονοϊό, τέσσερις από γρίπη την τελευταία εβδομάδα
- Η Ουγγαρία αποχώρησε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο – Το «ευχαριστώ» του Νετανιάχου στον Όρμπαν
- Άμστερνταμ: Άνδρας τυλίχθηκε στις φλόγες στην κεντρική πλατεία μετά από έκρηξη αυτοκινήτου
- Ο Όμιλος CSG υπερδιπλασιάζει έσοδα και ΕBITDA το 2024
- Μεγάλη πτώση στη Wall Street λόγω των νέων δασμών Τραμπ – Eξανεμίστηκαν 2 τρισ. δολάρια
- ΗΠΑ: Οι εμπορικοί φραγμοί των ξένων κρατών είναι το τέρας που πρέπει να εξοντωθεί, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου
- Μεγάλη πτώση στη Wall Street λόγω των νέων δασμών Τραμπ
- Super League: Πρόστιμα σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΟΦΗ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Έγκυος η Βαλέρια Χοψονίδου
- ΕΟΔΥ: Μικρή αύξηση της θετικότητας για γρίπη - Τέσσερις θάνατοι την προηγούμενη εβδομάδα
- ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση ανακάλυψε σήμερα τις συνέπειες της δασμολογικής πολιτική Τραμπ
- Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία μεταμορφώνουν τη Δυτική Μακεδονία
- Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία μεταμορφώνουν τη Δυτική Μακεδονία
- Κυρανάκης: Απομακρύνθηκαν υπάλληλοι του ΟΣΕ που βρέθηκαν υπό την επήρεια ναρκωτικών
- Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία μεταμορφώνουν τη Δυτική Μακεδονία
- Νετανιάχου σε Ορμπαν: Γενναία κίνηση η αποχώρηση από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
- Θρίλερ με τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου: Τα αποτελέσματα της ιστοπαθολογικής εξέτασης επιβεβαιώνουν την οικογένεια του