«Καμπανάκι» Καλλιάνου για την κακοκαιρία Petar - Live η πορεία της, χάρτης με τις περιοχές που θα χτυπήσουν οι επικίνδυνες καταιγίδες

15:54 5/8/2023 - Πηγή: NewsIt

Η κακοκαιρία Petar έρχεται με την πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού να προβλέπεται σήμερα (5.8.2023) από τις μεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο (κυρίως στην περιοχή Κέρκυρας – Παξών) και την Ήπειρο, βαθμιαία στη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Στερεά.

Από αργά το απόγευμα, τα έντονα φαινόμενα του καιρού θα πλήξουν τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική και τη βόρεια Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία, με την επικίνδυνη κακοκαιρία Petar με ισχυρές

βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.

Καλλιάνος: Δεν κάνουμε τους ήρωες

Ο μετεωρολόγος του MEGA Γιάννης Καλλιάνος σε βίντεο που ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook προειδοποίησε για ισχυρότατες καταιγίδες σήμερα Σάββατο στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας, ενώ τόνισε ότι «Στα έντονα καιρικά φαινόμενα προστατευόμαστε και δεν κάνουμε τους ήρωες».

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου:

Νωρίτερα η ΕΜΥ προχώρησε σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου, με τα φαινόμενα να «χτυπούν» από σήμερα το μεσημέρι σε Ιόνιο, Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία, ενώ ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου, Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «Από το μεσημέρι και μετά θα αρχίζουν να επηρεάζονται τα ΒΔ της χώρας. Πρόσκαιρο το πέρασμα του μετώπου, αλλά χρειάζεται προσοχή σε Νησιά Ιονίου, Ήπειρο και Δυτική Στερεά. Ακολουθείτε οδηγίες της @GSCP_GR».

Από το μεσημέρι και μετά θα αρχίζουν να επηρεάζονται τα ΒΔ της χώρας. Πρόσκαιρο το πέρασμα του μετώπου, αλλά χρειάζεται προσοχή σε Νησιά Ιονίου , Ήπειρο και Δυτική Στερεά. Ακολουθείτε οδηγίες της @GSCP_GR .
#petar #κεραυνοι pic.twitter.com/ClFR9M4C6f

— Theodoros Kolydas (@KolydasT) August 5, 2023

Live η πορεία της κακοκαιρίας Petar: 

Ήδη εστάλη μήνυμα 112 εστάλη σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας (Ιόνιο, Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία), Σύμφωνα με ενημέρωση από την πυροσβεστική, το μήνυμα 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα ήχησε στις περιοχές Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Ιωάννινα, Αγρίνιο, Ναύπακτο, Πρέβεζα, Μεγανήσι, Παξούς, Πάτρα, κ.α.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) τις επόμενες ώρες έως αργά το βράδυ σε #Ιόνιο #Ήπειρο & #Αιτωλοακαρνανία

Περιορίστε τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων & ακολουθείτε οδηγίες Αρχών

https://t.co/mbLpAekqgN

— 112 Greece (@112Greece) August 5, 2023

Σύμφωνα με το προειδοποιητικό μήνυμα από την Πολιτική Προστασία, από τις επόμενες ώρες έως και αργά το βράδυ, προβλέπονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, όπως, ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι.

Ξεκίνησε η εισβολή της κακοκαιρίας «Petar» – Μήνυμα 112 στα Σύβοτα, απεγκλωβισμοί και διακοπές ρεύματος στην Κέρκυρα

Με το συγκεκριμένο μήνυμα, η Πολιτική Προστασία καλεί τους κατοίκους να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους, κατά την διάρκεια των φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Δείτε τον χάρτη με τις περιοχές που αναμένεται να πλήξει έντονα η κακοκαιρία Petar: 

To άρθρο «Καμπανάκι» Καλλιάνου για την κακοκαιρία Petar - Live η πορεία της, χάρτης με τις περιοχές που θα χτυπήσουν οι επικίνδυνες καταιγίδες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καμπανάκι Καλλιάνου, Petar - Live,kabanaki kallianou, Petar - Live