Ιράν: «Καμία σχέση» στην επίθεση με drone που σκοτώθηκαν 3 Αμερικανοί στρατιώτες

08:08 29/1/2024 - Πηγή: NewsIt

«Καμία σχέση» δεν έχει το Ιράν στην επίθεση με drone σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στα σύνορα Ιορδανίας – Συρίας, από την οποία σκοτώθηκαν 3 Αμερικανοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας που μετέδωσε το IRNA, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

«Οι κατηγορίες αυτές διατυπώνονται με πολιτικό στόχο», που είναι «να αντιστραφούν οι πραγματικότητες στην περιοχή», έκρινε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών,

Νασέρ Καναανί, σχολιάζοντας δηλώσεις του ομολόγου στη Βρετανία, Ντέιβιντ Κάμερον, που κάλεσε το Ιράν να επιλέξει την «αποκλιμάκωση», μετά την επίθεση με drone στη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ.

«Είναι επίσης εμφανές πως είναι επηρεασμένες από τρίτους, συμπεριλαμβανομένου του σιωνιστικού καθεστώτος, που δολοφονεί παιδιά», πρόσθεσε ο κ. Καναανί, αναφερόμενος στο Ισραήλ που ενεπλάκη σε πόλεμο με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση του στρατιωτικού βραχίονα της τρομοκρατικής οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου.

«Όπως έχουμε πει ήδη, οι οργανώσεις της αντίστασης στην περιοχή ανταπαντούν στα εγκλήματα πολέμου και στη γενοκτονία που διαπράττει το σιωνιστικό καθεστώς» και «δεν λαμβάνουν διαταγές» από το Ιράν, «αποφασίζουν για τις ενέργειές τους μόνες τους, στη βάση των δικών τους αρχών», επέμεινε ο εκπρόσωπος της ιρανικής διπλωματίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διεμήνυσε χθες ότι οι ΗΠΑ θα απαντήσουν σε αυτό το – πρώτο θανατηφόρο – πλήγμα εναντίον των στρατευμάτων τους στην περιοχή έπειτα από το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς.

Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με drone.

Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ, AFP και Reuters

To άρθρο Ιράν: «Καμία σχέση» στην επίθεση με drone που σκοτώθηκαν 3 Αμερικανοί στρατιώτες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιράν, Καμία, 3 Αμερικανοί,iran, kamia, 3 amerikanoi