Ινδία: Εκατοντάδες πτώματα θυμάτων του κορονοϊού ξεβράζει ο Γάγγης ποταμός - Εικόνες που σοκάρουν (video)

16:54 28/6/2021 - Πηγή: NewsIt

Στην Ινδία υδάτινος τάφος για εκατοντάδες θύματα του Covid19 έχει γίνει ο ποταμός Γάγγης. «Πέταξαν τις σορούς στον ποταμό και αυτές επιπλέουν στο νερό…», λένε συγγενείς των νεκρών.

Περίπου 600 σοροί επιπλέουν στον Γάγγη σύμφωνα με τις Αρχές της Ινδίας. Οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις εγείρουν υποψίες ότι οι συνολικοί θάνατοι από την πανδημία στην τεράστια αυτή χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας μπορεί να ξεπερνούν και το ένα εκατομμύριο, ενώ ο επίσημος απολογισμός είναι 400.000.

Click4more: Σημάδια «υποχώρησης» του κορονοϊού στην

Ινδία: 979 νεκροί και 46.148 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Την ίδια στιγμή κάτοικος της περιοχής του Γάγγη, αναφέρεται με καυστικό τρόπο στο σοκαριστικό θέαμα των εκατοντάδων σορών στον ποταμό λέγοντας:

Grave Exposure:

Seasonal flooding of the Ganges is flushing out shallow graves and exposing some of the hundreds of bodies that were buried by the river, during India’s recent Covid-19 surge.#NTVAtOne @SmritiVidyarthi pic.twitter.com/Pngn6AEbHI

NTV Kenya (@ntvkenya) June 28, 2021

 

«Πέταξαν τα πτώματα στον ποταμό και αυτά επιπλέουν στο νερό. Οι τοπικές αρχές οργανώνουν αποτεφρώσεις, αφού έχουν μαζέψει ξύλα. Αλλά καθώς η στάθμη του νερού στον Γάγγη ανεβαίνει, πολλές σοροί θα καταλήξουν στο νερό και υπάρχει πιθανότητα ο ποταμός να μολυνθεί».

Το μακάβριο σκηνικό αποκάλυψαν οι πλημμύρες που σαρώνουν την Ινδία αυτή την εποχή. Ωστόσο, το πλέον τραγικό φαίνεται να είναι πως οι σοροί θάφτηκαν στις κοίτες του ιερού ποταμού Γάγγη, καθώς οι συγγενείς των νεκρών δεν είχαν χρήματα για τις αποτεφρώσεις τους.

To άρθρο Ινδία: Εκατοντάδες πτώματα θυμάτων του κορονοϊού ξεβράζει ο Γάγγης ποταμός - Εικόνες που σοκάρουν (video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα