Ιαπωνία: Η κεντρική τράπεζα επιμένει στην εξαιρετικά χαλαρή πολιτική

08:26 19/12/2023 - Πηγή: NewsIt

Σε μια ευρέως αναμενόμενη κίνηση, η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) διατήρησε την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική της πολιτική, αφήνοντας αμετάβλητα-πολύ χαμηλά τα επιτόκια της.

«Η BoJ θα συνεχίσει να διατηρεί την ίδια σταθερή πολιτική χρηματοδότησης, ιδίως για τις επιχειρήσεις, και των χρηματοπιστωτικών αγορών και δεν θα διστάσει να λάβει πρόσθετα μέτρα χαλάρωσης, αν χρειαστεί», ανέφερε η κεντρική τράπεζα σε ανακοίνωσή της στο Τόκιο την Τρίτη.

Κατά

τη διάρκεια της διήμερης συνεδρίασης, οι νομισματικές αρχές διατήρησαν το επιτόκιο για τα πλεονάζοντα αποθεματικά των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στο μείον 0,1% και τον στόχο για την απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων στο μηδέν τοις εκατό στο πλαίσιο της πολιτικής ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων (YCC). Διατηρήθηκε επίσης το ανώτατο όριο του 1,0% για την απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Η κίνηση αυτή υποδηλώνει ότι οι υπεύθυνοι για τη χάραξη νομισματικής πολιτικής θέλουν πρώτα να περιμένουν περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με το αν οι μισθοί θα αυξηθούν επαρκώς ώστε να διατηρηθεί ο πληθωρισμός στο επίπεδο-στόχο του 2% μακροπρόθεσμα. Ορισμένες εταιρείες έχουν δηλώσει την προθυμία τους να αυξήσουν περαιτέρω τους μισθούς, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα βραχυπρόθεσμης αλλαγής της πολιτικής.

To άρθρο Ιαπωνία: Η κεντρική τράπεζα επιμένει στην εξαιρετικά χαλαρή πολιτική δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιαπωνία,iaponia