Η συμφωνία με τη Γαλλία για τους εξοπλισμούς και το οικονομικό «καλάθι» Μητσοτάκη
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η προετοιμασία για τη συμφωνία με τη Γαλλία για τα εξοπλιστικά, αλλά και για το «καλάθι» των οικονομικών εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη το προσεχές Σαββατοκύριακο.
Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με τη Γαλλία, όπως ήδη έχει γράψει το newsit.gr,
Click4more «Τσαμπουκάδες» Ερντογάν με… παράπονα στη Μέρκελ: Γιατί μπλέκεται η Γαλλία στα πόδια μας;
Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά την οικονομία, όσα θ’ ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης θα οριστικοποιηθούν εντός της εβδομάδας στις τελικές συσκέψεις με το οικονομικό επιτελείο. Μολαταύτα, βασικό μήνυμα είναι πως ο κορονοϊός και η ύφεση και αβεβαιότητα που έφερε στην οικονομία δεν πρόκειται ν’ αλλάξουν το πλάνο της κυβέρνησης. Τουναντίον, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μαξίμου φαίνεται να επικρατεί η άποψη πως για τη γρήγορη ανάταξη της οικονομίας χρειάζονται άμεσα και γενναία μέτρα σε δύο άξονες: στη στήριξη των επιχειρήσεων και εργαζομένων λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας και στα μόνιμα μέτρα που μεταφράζονται σε ελαφρύνσεις σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές – πάντοτε, βέβαια, λελογισμένα και εντός του γενικού δημοσιονομικού πλαισίου που διαμορφώνουν οι έκτακτες συνθήκες.
Μια πρώτη γεύση αναφορικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης αναμένεται να δώσει ο κ. Μητσοτάκης στην αποψινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση των αρχηγών στη Βουλή. Αν και το θέμα επισήμως είναι η πανδημία και οι συνέπειές της, με τη συζήτηση να γίνεται ύστερα από αίτημα της Φώφης Γεννηματά, ο πρωθυπουργός και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να τοποθετηθούν επί όλων των θεμάτων της επικαιρότητας, συμπεριλαμβανομένων ασφαλώς και των ελληνοτουρκικών.
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την πανδημία, ο κ. Μητσοτάκης για το υγειονομικό σκέλος θα τονίσει πως η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από άλλες χώρες παρά τα αυξημένα κρούσματα και θα προσθέσει πως αυτό δεν οφείλεται επ’ ουδενί στο «άνοιγμα» της χώρας στον τουρισμό, αλλά στη χαλάρωση και τη μη τήρηση των μέτρων, ζητώντας από τους πολίτες ν’ ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών.
Για το οικονομικό σκέλος, αναμένεται επίσης να πει πως η Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ύφεση στο β’ τρίμηνο, βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα από άλλες χώρες της Ευρωζώνης και αφού πρώτα θα επαναλάβει ότι πλησιάζει ένας δύσκολος χειμώνας, θα επισημάνει ότι η κυβέρνηση διαθέτει τις απαραίτητες εφεδρείες για να προχωρήσει στην αποτελεσματική στήριξη όσων έχουν πληγεί ή πρόκειται να πληγούν από το δεύτερο κύμα της πανδημίας.
To άρθρο Η συμφωνία με τη Γαλλία για τους εξοπλισμούς και το οικονομικό «καλάθι» Μητσοτάκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αντώνης Αλεξανδρίδης: Τέλος από το Big Brother μετά το σάλο και το χυδαίο σχόλιο
- Big Brother: Παρέμβαση Πέτσα για τις χυδαιότητες περί βιασμών
- Εταιρεία χορηγός του Big Brother αποσύρεται «χωρίς δεύτερη σκέψη» από τους τίτλους τέλους του ριάλιτι
- Τι πρέπει να δηλώσουν στο Taxis μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου όσοι εκμισθώνουν ακίνητα
- Αδειάζετε με κουτάλι τις τομάτες όταν φτιάχνετε γεμιστά; Σταματήστε το...
- Δείτε το βίντεο που ο Big Brother διώχνει τον Αντώνη
- Είναι οριστικό! Εκτός παιχνιδιού ο Αντώνης...
- Κρήτη: 6χρονος παρασύρθηκε από θαλάσσια ρεύματα
- Σοβαρό επεισόδιο Σερβίας – Ρωσίας : Ανάρτηση της Ζαχάροβα με τον Βούτσιτς ως… Σάρον Στόουν μπροστά στον Τραμπ
- Με συνοπτικές διαδικασίες ο «Μεγάλος Αδερφός» ανακοινώνει στον Αντώνη Αλεξανδρίδη την αποχώρηση από το ριάλιτι
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Κορονοϊός: “Καμία σχέση με εποχική γρίπη, κολλάει και κάτω από μάσκες” – Αρνητές της πανδημίας στους δρόμους (pics, video)
- Ο νέος εσωκομματικός αντίπαλος του Αλέξη Τσίπρα είναι ο Νίκος Παππάς
- Κορονοϊός: “Καμία σχέση με εποχική γρίπη” – Αρνητές της πανδημίας στους δρόμους (pics, video)
- “Βόμβα” στο US Open: Αποβλήθηκε ο Τζόκοβιτς μετά από χτύπημα επόπτριας (video)
- Κορονοϊός: “Καμία σχέση με εποχική γρίπη” – Αρνητές της πανδημίας στους δρόμους, έκαψαν μάσκες (pics, video)
- Εθνική Ελλάδας U21: Ξεπέρασε την πεντάρα με δύσκολη νίκη!
- Λευκορωσία: Βίαιη καταστολή αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων – “Λουκασένκο ρουφιάνε, φύγε” (pics, video)
- “Ζωντανοί” οι Μιλγουόκι Μπακς σε “θρίλερ” μετά τον τραυματισμό του Αντετοκούνμπο (video)
- Καιρός σήμερα: Αναλυτική πρόγνωση για τη Δευτέρα (07/09)
- Τι θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ – Όλο το πακέτο στήριξης της πραγματικής οικονομίας

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Η συμφωνία με τη Γαλλία για τους εξοπλισμούς και το οικονομικό «καλάθι» Μητσοτάκη
- Ερντογάν σε Μισέλ: Μαζέψτε τον Μακρόν για να βρούμε λύση με την Ελλάδα
- “Σούρζα Μπουτ”: Βουτιά στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, μόλις 2 ώρες από την Αθήνα
- Ο νέος εσωκομματικός αντίπαλος του Αλέξη Τσίπρα είναι ο Νίκος Παππάς
- Τι θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ – Όλο το πακέτο στήριξης της πραγματικής οικονομίας
- Το μεγάλο παζάρι για τα ενοίκια: Υποχρεωτικό το κούρεμα τον Σεπτέμβριο
- Καιρός σήμερα: Αναλυτική πρόγνωση για τη Δευτέρα (07/09)
- “Ζωντανοί” οι Μιλγουόκι Μπακς σε “θρίλερ” μετά τον τραυματισμό του Αντετοκούνμπο (video)
- Λευκορωσία: Βίαιη καταστολή αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων – “Λουκασένκο ρουφιάνε, φύγε” (pics, video)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ο λύκος και τα πρόβατα
- Κορωνοϊός: Tι πρέπει να ξέρουν εργαζόμενοι και εργοδότες για την αναπλήρωση των ημερών της καραντίνας
- Μόνο με επιδόματα και ρυθμίσεις, δεν πάμε πουθενά
- Η απαγωγή του Αλέξη
- Κορωνοϊός: Αστυνομία διέκοψε γάμο και συνέλαβε γαμπρό, νύφη και πάστορα στο Περού γιατί παραβίασαν τα μέτρα
- Jeep: To Wagoneer επιστρέφει στην γκάμα
- Σε ρυθμούς ΔΕΘ η κυβέρνηση: «Κλειδώνει» μέσα στην εβδομάδα το πακέτο προσωρινών και μόνιμων μειώσεων φόρων
- Κοροναϊός : Τρομάζουν τους ειδικούς κλειστές δομές και γηροκομεία – Αγωνία για τον αριθμό των κρουσμάτων
- Η Μόνικα Μπελούτσι θέλει να αγοράσει σπίτι στην Πάρο