Η Σερβία νίκησε τη Μεγάλη Βρετανία και προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ – Οι 32 ομάδες της διοργάνωσης

23:00 27/2/2023 - Πηγή: NewsIt

Έστω και με λίγο άγχος, η Σερβία νίκησε τη Μεγάλη Βρετανία (101-83) στο Βελιγράδι και εξασφάλισε την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ 2023, την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών. Το “παζλ” με τις ομάδες της διοργάνωσης.

Η Σερβία ανέβασε… στροφές στην τρίτη περίοδο του αγώνα της με την Μεγάλη Βρατανία κι έφτασε έτσι στη νίκη (101-83) που της έδωσε το “εισιτήριο” για την πρόκριση στο Μουντομπάσκετ 2023.

Το άγχος ήταν εμφανές στο πρώτο μισό του αγώνα γα τους γηπεδούχους.

Το σκορ ήταν 50-49 στις αρχές του τρίτου δεκάλεπτου, όμως οι Σέρβοι… σοβαρεύτηκαν και «καθάρισαν» το ματς με 13-1 σερί, ξέφυγαν με 13 (63-50) και δεν κοίταξαν πίσω.

Ακολούθησε… βομβαρδισμός από τρίποντα, οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με 11/22 και πήραν τη νίκη. Πέντε παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων για την ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς και συγκεκριμένα οι Αβράμοβιτς 20 (2), Γκούντουριτς 13 (3/3 τρίποντα), Μίτροβιτς 15, Ντόμπριτς 14 (4) και Πετρούσεφ 12 (1).

Από την άλλη πλευρά, το ματς της ζωής του έκανε ο 19χρονος Κουϊν Έλις για τους Βρετανούς με 22 πόντους (4/4 τρίποντα).

Τα δεκάλεπτα: 28-20, 46-41, 74-60, 101-83

Οι 32 ομάδες που θα αγωνιστούν στο Μουντομπάσκετ

Η Σερβία έγινε έτσι η 32η ομάδα που που θα ταξιδέψουν σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία για το μεγάλο τουρνουά που θα ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου. Στην κλήρωση της 29ης Απριλίου θα γίνει γνωστός ο προορισμός των ομάδων (Μανίλα, Τζακάρτα ή στην Οκινάουα).

Επτά ομάδες από την Αμερική, 12 ομάδες από την Ευρώπη, πέντε ομάδες από την Αφρική και οκτώ ομάδες από Ασία-Ωκεανία συμπληρώνουν το παζλ της μεγάλης διοργάνωσης που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον από το μπασκετικό κοινό.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023

Αμερική: Καναδάς, Δομινικανή Δημοκρατία, Βενεζουέλα, ΗΠΑ, Πουέρτο Ρίκο, Μεξικό, Βραζιλία

Ευρώπη: Φινλανδία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Σλοβενία, Ισπανία, Σερβία

Αφρική: Ανγκόλα, Πράσινο Ακρωτήρι, Ακτή Ελεφαντοστού, Αίγυπτος, Νότιο Σουδάν

Ασία και Ωκεανία: Αυστραλία, Κίνα, Ιράν, Ιαπωνία, Ιορδανία, Λίβανος, Νέα Ζηλανδία, Φιλιππίνες

* Ιαπωνία και Φιλιππίνες ήταν εκτός διαδικασίας πρόκρισης, ως διοργανώτριες χώρες, ενώ η Ινδονησία, παρότι οικοδέσποινα, δεν θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο επειδή δεν χώρεσε στην οκτάδα του Asia Cup.

To άρθρο Η Σερβία νίκησε τη Μεγάλη Βρετανία και προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ – Οι 32 ομάδες της διοργάνωσης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα