Η Πολωνία πάγωσε τους λογαριασμούς της ρωσικής πρεσβείας

13:10 24/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Η Πολωνία έχει μπλοκάρει όλους τους λογαριασμούς της πρεσβείας της Ρωσίας ανέφερε ο Ρώσος πρεσβευτής στη χώρα, με τη δικαιολογία ότι ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών ή για το ξέπλυμα χρήματος.

«Οι λογαριασμοί μας έχουν παγώσει έπειτα από απόφαση του (πολωνικού) υπουργείου Οικονομικών και έπειτα από απόφαση του Πολωνού εισαγγελέα», δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας Σεργκέι Αντρέεβ στην Πολωνία μιλώντας σε ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Αντρέεβ πρόσθεσε ότι η Βαρσοβία δικαιολόγησε αυτή την απόφαση λέγοντας

ότι «πόροι από τους λογαριασμούς μας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για το ξέπλυμα παράνομα αποκτηθέντος χρήματος ή για τη χρηματοδότηση τρομοκρατίας».

Το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι απελαύνει 45 Ρώσους διπλωμάτες οι οποίοι πιστεύεται ότι κατασκόπευαν υπέρ της Μόσχας. Η Ρωσία χαρακτήρισε αβάσιμη την κατηγορία.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την απέλαση των διπλωματών αυτών και για το αν έχουν παγώσει οι πόροι της ρωσικής πρεσβείας, ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι απάντησε σήμερα: «Μπορώ να πω μόνο ότι ασχολούμαστε με το πάγωμα των πόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

To άρθρο Η Πολωνία πάγωσε τους λογαριασμούς της ρωσικής πρεσβείας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα