Η ΕΕ ευχαρίστησε την Ελλάδα για την αποστολή 2 πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Πορτογαλία

21:34 23/8/2022 - Πηγή: NewsIt

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ευχαρίστησε την Ελλάδα για την αποστολή δύο πυροσβεστικών αεροσκάφων CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας στην Πορτογαλία ώστε να αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες δασικές πυρκαγιές που μαστίζουν τη χώρα.

Η Ελλάδα έστειλε τα πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Πορτογαλία μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έγραψε στο Twitter:

«Κινητοποιήσαμε

δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα για να βοηθήσουμε την Πορτογαλία να καταπολεμήσει τις συνεχιζόμενες δασικές πυρκαγιές. Ευχαριστούμε την Ελλάδα που έστειλε τα πυροσβεστικά αεροπλάνα μέσω του μηχανισμού EUCivPro για την υποστήριξη της Πορτογαλίας. Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε περαιτέρω βοήθεια».

“We have mobilised two firefighting planes to help Portugal fight the ongoing forest fires. Thank you Greece for sending the firefighting planes via EUCivPro Mechanism to support Portugal. We stand ready to provide further assistance”.

We have mobilised two firefighting planes to help Portugal fight the ongoing forest fires.

Thank you Greece for sending the firefighting planes via #EUCivPro Mechanism to support Portugal.

We stand ready to provide further assistance.

European Commission (@EU_Commission) August 23, 2022

Όπως έγινε γνωστό, τα δύο CL-415 επιχείρησαν σήμερα (23.8.2022) στο Μόντε Ρεάλ της Πορτογαλίας. 

To άρθρο Η ΕΕ ευχαρίστησε την Ελλάδα για την αποστολή 2 πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Πορτογαλία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελλάδα, Πορτογαλία,ellada, portogalia