Η Χρυσή Αυγή στη φυλακή: 38 μπαίνουν μέσα, 12 πήραν αναστολή

15:07 22/10/2020 - Πηγή: NewsIt

Η 22α Οκτωβρίου είναι τόσο ιστορική μέρα όσο και η 7η του ίδιου μήνα. Γιατί η ιστορία θα γράψει ότι στις 22 Οκτωβρίου 2020 βγήκε η απόφαση που έστειλε στη φυλακή τη Χρυσή Αυγή, τον Νίκο Μιχαλολιάκο και το «διευθυντήριο» αλλά και άλλους 31.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος και τα άλλα έξι μέλη του διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής

δεν πήραν, παρά την εισαγγελική πρόταση, αναστολή και άμεσα θα οδηγηθούν στις φυλακές. Συνολικά θα φυλακιστούν 38 από τους καταδικασθέντες, ενώ άλλοι 12 (ανάμεσά τους η Ελένη Ζαρούλια) πήραν αναστολή (με όρους) έως την έφεση.

Στη φυλακή οδηγούνται οι: Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος ως διευθυντική ομάδα, καθώς επίσης και οι Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Νίκος Μίχος ως μέλη της οργάνωσης.

Οι Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας, Δημήτρης Κουκούτσης και Ελένη Ζαρούλια μένουν ελεύθεροι μέχρι την έφεση, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της χρηματικής εγγυοδοσίας των 20.000 ευρώ.

Στη φυλακή οδηγούνται επίσης 14 συνεργοί του Γιώργου Ρουπακιά, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες της οργάνωσης Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής. Συνολικά οδηγούνται στη φυλακή 38 από τους 50 καταδικασθέντες σε καθείρξεις, μεταξύ των οποίων και οι 13 πρώην βουλευτές.

Ελεύθεροι αφήνονται οι Γιώργος Σκάλκος, Γιώργος Δήμου, Θωμάς Μαρίας, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Καστρινός και Εμμανουήλ Δασκαλάκης, στους οποίους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

To άρθρο Η Χρυσή Αυγή στη φυλακή: 38 μπαίνουν μέσα, 12 πήραν αναστολή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα