Κρούσματα σήμερα 22/10 Ελλάδα: Πληροφορίες για τρομακτική ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ

Κρούσματα σήμερα 22/10 Ελλάδα: Οι φόβοι για ραγδαία εξάπλωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα φαίνεται πως επιβεβαιώνονται, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί νέο ρεκόρ κρουσμάτων, τα οποία θα είναι πολλά περισσότερα από τα 865 που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη. Η έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων έχει σημάνει

συναγερμό στην κυβέρνηση και την επιτροπή των λοιμοξιωλόγων και μετά από συνεχείς συσκέψεις και τηλεδιασκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός αποφάσισε να απευθυνθεί με διάγγελμα στους πολίτες προκειμένου να εξηγήσει την κατάσταση, ενώ θα ανακοινώσει και νέα μέτρα.

Η εξάπλωση της πανδημίας έφερε ήδη το δεύτερο lockdown, με την Καστοριά να περνάει στο επίπεδο 4, αποτελώντας μαζί με την Κοζάνη τις περιοχές που έχουν βαφτεί με κόκκινο στον χάρτη επικινδυνότητας. Ταυτόχρονα, Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Λάρισα, Σέρρες και Ιωάννινα πέρασαν στο τρίτο επίπεδο που συνεπάγεται και αυστηροποίηση των μέτρων.
Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να συγκρατηθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού και να αποφευχθεί ένα lockdown στα μεγάλα αστικά κέντρα, γεγονός που θα έχει μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες. Τα νέα μέτρα θα τα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός το απόγευμα.

Στο τραπέζι δύο μέτρα

Στο τραπέζι βρίσκονται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, σε όσες περιοχές βρίσκονται στο επίπεδο επικινδυνότητας 3, δηλαδή αυτές που είναι με πορτοκαλί στον χάρτη. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται φυσικά η Αττική και η Θεσσαλονίκη. Προς το παρόν, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν εξετάζεται το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος πριν από τις 12 τα μεσάνυχτα, που ισχύει σήμερα.

Δημόπουλος: Μπορεί να διπλασιαστούν τα κρούσματα σε μια εβδομάδα
Keywords
Τυχαία Θέματα