Η Χαμάς απειλεί με επιθέσεις σε Δυτική Όχθη και Ιερουσαλήμ – Κρατάει ομήρους Ισραηλινούς πολίτες και στρατιώτες

19:50 7/10/2023 - Πηγή: NewsIt

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση της Χαμάς το πρωί του Σαββάτου στο Ισραήλ με την ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση να απειλεί με νέες επιθέσεις, αυτή τη φορά σε Δυτική Όχθη και Ιερουσαλήμ. ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

«Βρισκόμαστε κοντά να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη», δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο Ισμαήλ Χανίγια, ηγέτης της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, μετά τη στρατιωτική επίθεση που εξαπέλυσε η οργάνωση κατά του Ισραήλ.

«Φτάνει πια, ο κύκλος των εξεγέρσεων και των επαναστάσεων για τον αγώνα

απελευθέρωσης της γης μας και των κρατουμένων μας (…) μέσα σε (ισραηλινές) φυλακές πρέπει να ολοκληρωθεί», είπε ο Χανίγια σε δηλώσεις του που μετέδωσε το Al-Aqsa TV, τηλεοπτικό δίκτυο της Χαμάς.

Απευθυνόμενος στις αραβικές χώρες είπε ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να τους προσφέρει καμία προστασία. Τόνισε ότι ένοπλες παλαιστινιακές παρατάξεις σκοπεύουν να επεκτείνουν την εν εξελίξει μάχη στη Γάζα στη Δυτική Οχθη και στην Ιερουσαλήμ. «Η μάχη πέρασε στην καρδιά της σιωνιστικής οντότητας» είπε.

Κρατούν αιχμάλωτους ισραηλινούς πολίτες και στρατιώτες

Την ίδια ώρα ο επιχειρησιακός ηγέτης της Χαμάς και ιδρυτής της στρατιωτικής πτέρυγας Κασάμ της οργάνωσης, ο Σαλάχ αλ Αρούρι, δήλωσε ότι η οργάνωση κρατάει αιχμαλώτους αρκετούς Ισραηλινούς ώστε να υποχρεώσει το Ισραήλ να απελευθερώσει όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους στις φυλακές του.

Video shared by Hamas appears to show people being forcibly moved from a border compound used by the Israeli Ministry of Defence.

The militant force says they have taken Israelis hostage

Latest updates: https://t.co/dJUhx3t42t pic.twitter.com/NglFAjj76e

Sky News (@SkyNews) October 7, 2023

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του επιβεβαίωσε ότι στρατιώτες και πολίτες έχουν πιαστεί αιχμάλωτοι από την Χαμάς και κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε συγκεκριμένα ότι «ισραηλινοί στρατιώτες και πολίτες» απήχθησαν κατά τη διάρκεια της διείσδυσης ενόπλων της Χαμάς στην ισραηλινή επικράτεια σήμερα.

Hamas released the footage of Israeli soldiers taken hostages. Time is changing #طوفان_الأقصى #Israel pic.twitter.com/N6uey6bBZT

— pain (@vibes00000) October 7, 2023

«Υπάρχουν στρατιώτες και πολίτες που έχουν απαχθεί (και κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας), δεν μπορώ να δώσω στοιχεία για αυτό αυτή τη στιγμή. Αυτό είναι ένα έγκλημα πολέμου που διέπραξε η Χαμάς και θα πληρώσει το τίμημα», είπε ο εκπρόσωπος του στρατού σε δημοσιογράφους.

Επίσης ο ισραηλινός στρατός θα προχωρήσει σε επιστράτευση όσων εφεδρικών δυνάμεων χρειαστούν, ακόμη και εκατοντάδων χιλιάδων, δήλωσε  ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Another video of hostages taken by Hamas into Gaza. #Israel #Hamas #Palestine #Palestinian #IronDome #Gaza #TelAvivpic.twitter.com/6nMhXDmJ4H

Paul Golding (@GoldingBF) October 7, 2023

Τόνισε ότι Ισραηλινοί στρατιώτες και διοικητές έχουν σκοτωθεί από την επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα το πρωί η Χαμάς. Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή μαίνονται μάχες σε 22 τοποθεσίες κοντά στα σύνορα του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας.

Disturbing video shows Palestinians parading around the body of a young Israeli woman.

World leaders expect Israel to make peace with these people?

Pray for Israel.#StandWithIsrael#Israel#Gaza#Hamas
pic.twitter.com/QI8FR9rbk4

— Pawan Durani (@PawanDurani) October 7, 2023

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Μια έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και για το Παλαιστινιακό ζήτημα θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ μετά την κλιμάκωση των συγκρούσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς από το πρωί του Σαββάτου. Η Βραζιλία, η οποία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία του ΣΑ αυτό τον μήνα είχε νωρίτερα γνωστοποιήσει ότι θα ζητήσει μια έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου.

Η Τουρκία δηλώνει έτοιμη να βοηθήσει στην αποκλιμάκωση της κατάστασης

Η Τουρκία καταδίκασε έντονα τις απώλειες αμάχων στις συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, με την Άγκυρα να δηλώνει έτοιμη να βοηθήσει για την αποκλιμάκωση της κατάστασης προτού αυτή επεκταθεί σε άλλες περιοχές.

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι η Άγκυρα βρίσκεται σε στενές επαφές με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, επαναλαμβάνοντας έκκληση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για αυτοσυγκράτηση.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε επίσης τους Τούρκους πολίτες στην περιοχή να παραμένουν σε ασφαλείς τοποθεσίες.

«Υπογραμμίζουμε ότι οι πράξεις βίας και κλιμάκωσης (…) δεν ωφελούν κανέναν», σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί για να διασφαλιστεί ότι οι εν λόγω εξελίξεις δεν θα κλιμακωθούν περαιτέρω και να δεν θα τεθούν εκτός ελέγχου έλεγχο χωρίς να επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή. Από αυτή την άποψη, συνεχίζουμε τις στενές επαφές μας με τα εμπλεκόμενα μέρη».

 

To άρθρο Η Χαμάς απειλεί με επιθέσεις σε Δυτική Όχθη και Ιερουσαλήμ – Κρατάει ομήρους Ισραηλινούς πολίτες και στρατιώτες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χαμάς, Δυτική Όχθη, Ιερουσαλήμ – Κρατάει, Ισραηλινούς,chamas, dytiki ochthi, ierousalim – krataei, israilinous