Γνωστός εστιάτορας των νοτίων προαστίων ο «εγκέφαλος» στο κύκλωμα με τα αναβολικά των 2,5 εκατ. ευρώ

11:51 24/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Μια εγκληματική οργάνωση – με αρχηγό γνωστό ιδιοκτήτη εστιατορίου στα νότια προάστια – τα μέλη της οποίας παρήγαγαν και διέθεταν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό παράνομα αναβολικά και άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα εξαρθρώθηκε από την οικονομική αστυνομία.

Μάλιστα, βρέθηκε το παράνομο εργαστήριο της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ κατασχέθηκαν περισσότερα από 380.000 παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα και αναβολικά, αξίας άνω των 2.500.000 ευρώ.

Το χρονικό

Το newsit.gr

μέσα από τη δικογραφία παρουσιάζει όλο το χρονικό της υπόθεσης. Σύμφωνα με το διαβιβαστικό η οικονομική αστυνομία διενεργούμενης, με τη συνδρομή της Europol, του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 22-05-2024 ευρεία αστυνομική επιχείρηση με ταυτόχρονες έρευνες, σε διάφορα σημεία της Αττικής, για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης.

“Συνελήφθησαν δύο άτομα για αδικήματα που αφορούν (κατά περίπτωση) τη συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων σε συνδυασμό με άρθρο 128θ του Ν. 2725/1999 «ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός και άλλες διατάξεις», ενώ στη σχηματισθείσα δικογραφία τυγχάνουν κατηγορούμενοι δύο ακόμα άτομα”.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο γνωστός εστιάτορας και ένας συνεργάτης του κινούσαν τα νήματα.

 

Συγκεκριμένα αναφέρει: “Κατόπιν αξιολόγησης και αξιοποίησης πληροφορίας για εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται τουλάχιστον από το έτος 2019 και είχε διαρκή δράση στο πλαίσιο της οποίας επεδίωκαν με μεθοδευμένο και οργανωμένο τρόπο διάπραξη περισσοτέρων αξιοποίνων πράξεων σχετικά με την κατ’ επάγγελμα κατασκευή, παρασκευή, κατοχή, διακίνηση, εμπορία και προμήθεια σκευασμάτων, περιέχοντα απαγορευμένες αναβολικές ουσίες που μνημονεύονται στον κατάλογο του WADA σε συνδυασμό με το Ν. 4791/2021, τόσο σε αθλητές με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής τους διάθεσης, ικανότητας και απόδοσης τους, κατά τη διάρκεια αθλητικών αγώνων ή εν όψει της συμμετοχής τους σε αυτούς, όσο και σε άλλους αθλούμενους, καθώς επίσης και στην παρασκευή και εμπορία και άλλων φαρμακευτικών σκευασμάτων επώνυμων εταιρειών πλαστογραφώντας το σήμα και τις συσκευασίες αυτών, εντοπίστηκαν τα άτομα που αποτελούσαν την εγκληματική οργάνωση και από την φυσική και τεχνική υποστήριξη τους προέκυψε ανεπιφύλακτα η εγκληματική τους δραστηριότητα.

Για την επίτευξη του σκοπού τους λειτουργούσαν παράνομο πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο παραγωγής των φαρμακευτικών σκευασμάτων αποτελούμενο από δισκοποιητική μηχανή, αναμεικτήρα σκόνεων, ομογενοποιητή, περιέκτες, ζυγαριά κ.α. καθώς και κατάλληλά διαμορφωμένο χώρο συσκευασίας αυτών στην οικία του ηγετικού στελέχους, χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες συνθήκες υγιεινής.

Μεταξύ των διατιθέμενων προς πώληση φαρμακευτικών σκευασμάτων περιλαμβάνονταν και πλαστογραφημένα προϊόντα επώνυμων φαρμακευτικών εταιρειών, για την παραγωγή και συσκευασία των οποίων είχαν στην κατοχή τους όλα τα απαραίτητα υλικά προκειμένου να τα παρουσιάζουν ως γνήσια, όπως ολογράμματα, φύλλα οδηγιών και ταινίες γνησιότητας του ΕΟΦ. Η διάθεση των παράνομων σκευασμάτων, τα οποία ήταν επιβλαβή για τη δημόσια υγεία, επεκτεινόταν και στο εξωτερικό, μέσω των δύο ιστοσελίδων που διατηρούσαν.

Η δε προμήθεια των πρώτων υλών και υλικών συσκευασίας προέρχονταν από τις χώρες της Ισπανία, Κίνας και Τσεχίας. Εκτός των αναβολικών, διέθεταν προς πώληση και άλλα σκευάσματα για την αντιμετώπιση παρενεργειών (αντιμετώπιση στυτικής δυσλειτουργίας κ.α.), καλύπτοντας κατά αυτό τον τρόπο τις αγοραστικές ανάγκες των πελατών τους. Επιπλέον, στην οικεία του ηγετικού στελέχους της οργάνωσης, εντοπίστηκε ειδικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την εξόρυξη κρυπτονομίσματος, ο οποίος τροφοδοτούνταν μέσω κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος”.

Τι κατασχέθηκε

Σύμφωνα με τη δικογραφία εντοπίστηκε:

Πλήρης εξοπλισμός παραγωγής και συσκευασίας φαρμακευτικών σκευασμάτων.Άνω των 380.000 δισκίων – αμπουλών περιέχοντα αναβολικές και άλλες παράνομες φαρμακευτικές ουσίες, μεγάλο μέρος των οποίων αποτελούσαν προϊόντα πλαστογραφίας.Άνω 104 κιλών πρώτης ύλης σε μορφή σκόνης.Πλήθος υλικών συσκευασίας (χάρτινα κουτιά, αμπούλες, πλαστικές συσκευασίες, φύλλα οδηγιών, ολογράμματα, ετικέτες, κ.α.).Το χρηματικό ποσό των 2.630 ευρώ.

Η συνολική αξία των κατασχεθέντων σκευασμάτων εκτιμάται ότι, υπερβαίνει το ποσό των 2.500.000 ευρώ.

Τι απαντά ο δικηγόρος των κατηγορουμένων

Σε δελτίο τύπου από το δικηγορικό γραφείο του Κωνσταντίνου Γώγου, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση των κατηγορουμένων, αναφέρεται πως: «Βρισκόμαστε σε ένα πολύ πρώιμο στάδιο και στο σχηματισμό ακόμα της ποινικής δικογραφίας. Οι εντολείς μου εμφανίστηκαν ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα.

Προς αποκατάσταση διαφόρων ανακριβειών που έχουν αποτυπωθεί ήδη αξίζει να αναφέρω ότι για τον έναν εξ’ αυτών, πρόκειται για έναν επιφανή επιχειρηματία, οικογενειάρχη ο οποίος ποτέ δεν έχει απασχολήσει τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα επικρατήσει η λογική σε επίπεδο ανάκρισης, και φυσικά θα υπάρξει χρόνος μέχρι το δικαστήριο για να αναδειχθούν τα κρίσιμα δικογραφικά στοιχεία. Δεν είναι η πρώτη φορά που δικογραφίες σχηματίζονται αναδεικνύονται και εν συνεχεία οι κατηγορίες καταπίπτουν στο δικαστήριο».

To άρθρο Γνωστός εστιάτορας των νοτίων προαστίων ο «εγκέφαλος» στο κύκλωμα με τα αναβολικά των 2,5 εκατ. ευρώ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γνωστός,gnostos