Μαίνεται η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μήνυμα του 112 για εκκένωση και της Αισύμης - Εκκληση στους πολίτες να κλείσουν πόρτες και παράθυρα

18:03 21/8/2023 - Πηγή: NewsIt

Εξαιρετικά δύσκολη εξακολουθεί να είναι κατάσταση στον Αλεξανδρούπολη εξαιτίας της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή της Δαδιάς με τις εκκενώσεις να συνεχίζονται. 

Η φωτιά στον Εβρο καίει για τρίτη συνεχόμενη ημέρα με την κατάσταση να είναι αποκαρδιωτική. Στην πόλη της Αλεξανδρούπολης ο ήλιος έχει χαθεί εξαιτίας των πυκνών καπνών από την πυρκαγιά.

Το ένα κύριο μέτωπο είναι στη Νίψα, πάνω ακριβώς από την Εγνατία Οδό. Ακολουθεί το μέτωπο από την κάτω πλευρά

της Εγνατίας στο Δωρικό και είναι και το άλλο μέτωπο που κινείται από το Λουτρό προς το Μοναστηράκι.

Στο μεταξύ το 112 εξέδωσε νέο μήνυμα καλώντας τους κατοίκους της Αισύμης να φύγουν από την περιοχή εξαιτίας της φωτιάς και να κατευθυνθούν προς την Αλεξανδρούπολη.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Εάν βρίσκεστε στην #Αισύμη εκκενώστε προς #Αλεξανδρούπολη

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

112 Greece (@112Greece) August 21, 2023

 

Επίσης το 112 καλεί τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους. 

 

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

#Αλεξανδρούπολη

Εξελίσσεται δασική πυρκαγιά. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας.

Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους

Κλείστε πόρτες & παράθυρα

Οδηγίες αυτοπροστασίας https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

112 Greece (@112Greece) August 21, 2023

Οσον αφορά στη Νίψα οι προσπάθειες σύμφωνα με την ΕΡΤ επικεντρώνονται στο να μην ανοίξει σε μεγαλύτερη έκταση το μέτωπο και κατευθυνθεί σε μεγαλύτερη έκταση του δάσους στην περιοχή. 

 

Έχουν τραυματιστεί συνολικά επτά πυροσβέστες και ένας εθελοντής. Παραμένουν επί τόπου και επιχειρούν 214 άνδρες της Πυροσβεστικής με 59 οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 10 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα και συνδράμουν και εθελοντές που το έργο τους είναι ιδιαίτερα σημαντικό, υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ όπως και ο ελληνικός στρατός.

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2023/08/fotia-alex.mp4

Στην περιοχή επιχειρούν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την ασφαλή απομάκρυνση των πολιτών από τις περιοχές.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εξάλλου ζητά από τους κατοίκους των περιοχών των δήμων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου που διαθέτουν τρακτέρ και οι οικισμοί τους ή άλλες εκμεταλλεύσεις κινδυνεύουν από την φωτιά να συνδράμουν άμεσα υπό της οδηγίες της Πυροσβεστικής και των αρμοδίων αρχών στη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Φωτογραφίες: focustonevro.gr

To άρθρο Μαίνεται η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μήνυμα του 112 για εκκένωση και της Αισύμης - Εκκληση στους πολίτες να κλείσουν πόρτες και παράθυρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα