Για αυτό η Μπάγερν θα κυριαρχήσει και τα επόμενα χρόνια!

12:28 18/5/2021 - Πηγή: NewsIt

Στο ερώτημα ποια ομάδα θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα, η απάντηση είναι εύκολη: H Μπάγερν Μονάχου.

Μπορεί η απογοήτευση να ήταν τεράστια για τους Βαυαρούς μετά τον αποκλεισμό από την Παρί Σεν Ζερμέν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο αν ήταν παρών ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι όλα πιθανότατα θα ήταν διαφορετικά σήμερα. Οι αγορές για τη νέα Μπουντεσλίγκα έχουν ήδη ανοίξει στην bwin

και οι Βαυαροί είναι ξανά το μεγάλο φαβορί!

Ωστόσο, το ερώτημα ξανατίθεται από την αρχή, με άλλο τρόπο: Θα είναι η Μπάγερν κυρίαρχη τα επόμενα χρόνια, όταν ο 32χρονος Πολωνός επιθετικός δεν θα μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο; Η απάντηση, σε πρώτη φάση, είναι ότι ο «Λέβα» έχει ακόμη χρόνια μπροστά του με τη φανέλα της Μπάγερν.

Και όταν θα έρθει η ώρα να αποχωρήσει, θα υπάρχει από πίσω τέτοια ποιότητα, που κανείς δεν θα μπορεί να την αμφισβητήσει.

Με Γιούλιαν Νάγκελσμαν προπονητή, εφόσον ταιριάξουν τα χνώτα του με τη διοίκηση, η ομάδα του Μονάχου δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Με ή χωρίς Λεβαντόφσκι, το πάθημα του 2013 έχει γίνει ένα καλό μάθημα. Τότε είχε κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ και έμοιαζε ασυναγώνιστη, όμως ο εφησυχασμός που έδειξαν όλοι οδήγησε σε πτώση και η ομάδα δεν μπόρεσε να παραμείνει στην κορυφή της Ευρώπης.

Η μισθολογική δομή

Σε πρώτη φάση αυτό που θέλησε να εξασφαλίσει η διοίκηση του συλλόγου είναι η υπάρχουσα μισθολογική δομή. Ετσι μετά την απόφαση να μην ανανεωθεί το συμβόλαιο του Τζερόμ Μπόατενγκ, έγινε ξεκάθαρο σε όλους ότι έπρεπε να παραταθεί η παραμονή του Νταβίντ Αλάμπα, παρότι οι απολαβές του αγγίζουν σχεδόν τα 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Στην πόρτα εξόδου θα ακολουθήσει τον Μπόατενγκ και ο 32χρονος Χάβι Μαρτίνεθ, ο οποίος είναι φανερό ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις που έχει θέσει η διοίκηση και ο νέος προπονητής.

Από εκεί και πέρα αποκτήθηκε με τη ρήτρα πληρωμένη στη Λειψία (περίπου 40 εκατ. ευρώ) ο Νταγιό Ουπαμεκανό για να καλύψει το κενό του Μπόατενγκ, πριν προλάβει οποιαδήποτε ομάδα από την Αγγλία να του κάνει πρόταση.

Η ζωή μετά τον Λεβαντόφσκι

Πέρα από την άμυνα όμως υπάρχει και η επίθεση. Και σε αυτό το κομμάτι τα πράγματα είναι ακόμη πιο σοβαρά. Ο 18χρονος Τζαμάλ Μουσιάλα επέκτεινε το συμβόλαιό του για πέντε χρόνια, πριν η Μπαρτσελόνα και η Λίβερπουλ ενδιαφερθούν σοβαρά για την απόκτησή του. Ηδη ο πιτσιρικάς θεωρείται αυτός που θα αντικαταστήσει τον Τόμας Μίλερ, ενώ για την περίπτωση του Λεβαντόφσκι ο στόχος είναι ξεκάθαρος και ακούει στο όνομα Ερλινγκ Χάαλαντ. Ο Νορβηγός έχει ρήτρα που πλησιάζει τα 70 εκατ. ευρώ και μπορεί να ενεργοποιηθεί το καλοκαίρι του 2022, όταν ο «Λέβα» θα είναι ήδη 34 ετών.

Οι ισχυροί άνδρες της διοίκησης δεν πρόκειται να αφήσουν την ομάδα αβοήθητη, όπως είχε συμβεί με τις περιπτώσεις των Ρόμπεν και Ριμπερί που παρέμειναν δίχως να έχουν την ίδια προσφορά μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 2013. Εν προκειμένω, Μίλερ και Λεβαντόφσκι θα αντικατασταθούν πριν… γεράσουν.

Την ίδια ώρα παίκτες όπως ο Κίμιχ και ο Γκορέτσκα δείχνουν συνεχώς πιο ώριμοι και είναι βέβαιο ότι τα επόμενα χρόνια θα μπορούν να σηκώσουν μεγαλύτερο βάρος και περισσότερη ευθύνη από αυτή που σήκωναν έως τώρα. Οσο για το στιλ παιχνιδιού, δεν είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει εύκολα. Η Μπάγερν έχει μια συγκεκριμένη ταυτότητα εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες, η οποία δύσκολα θα αλλάξει. Γι’ αυτό και όσοι παίρνουν μεταγραφή, πρέπει εξ αρχής να πληρούν τις προϋποθέσεις όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι και την προσαρμογή στο παιχνίδι.

Η στρατηγική είναι ξεκάθαρη και ο Νάγκελσμαν έρχεται για να την υποστηρίξει, ώστε τα επόμενα χρόνια να υπάρχει κυριαρχία στο χώρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η Μπάγερν χτίζει στο μέλλον για να διεκδικήσει όχι ένα αλλά πολλά περισσότερα Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη δεκαετία. Και επειδή μιλάμε για τον πιο δυνατό γερμανικό σύλλογο, το πιθανότερο είναι ότι θα τα καταφέρει. 

To άρθρο Για αυτό η Μπάγερν θα κυριαρχήσει και τα επόμενα χρόνια! δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπάγερν,bagern