Στο Ισραήλ ο Δένδιας – Συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ πραγματοποίησε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Eδάφη.

«Είχα την τιμή και την ευλογία να συναντηθώ με τον κ. Θεόφιλο Γ’, Πατριάρχη Ιεροσολύμων», ανέφερε ο Ν. Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

«Στο επίκεντρο η προστασία των Ιερών Προσκυνημάτων και η διατήρηση του καθεστώτος τους», προσέθετε.

Είχα την τιμή και την ευλογία να συναντηθώ

με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ΄ @JPatriarchate. Στο επίκεντρο η προστασία των Ιερών Προσκυνημάτων και η διατήρηση του καθεστώτος τους. pic.twitter.com/d3i732Fll5

Nikos Dendias (@NikosDendias) May 18, 2021

Ο Ν. Δένδιας θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι και με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Ιμπραχίμ Στάγεχ.

Επίσης, θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συγκάλεσε ο ύπατος εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφαντί, ενώ την Πέμπτη θα βρεθεί στην Αίγυπτο και στο Κάιρο την Πέμπτη 20 Μαΐου, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Ειδήσεις σήμερα

Μέση Ανατολή: Υπέρ «κατάπαυσης του πυρός» ο Μπάιντεν – Στους 221 οι νεκροί (Video)

«Ναι» από Μπάιντεν στην πώληση οπλισμού στο Ισραήλ – Πρωτοφανής επίθεση Ερντογάν

Προβληματισμός στο Μαξίμου για τις συνέπειες της ελευθερίας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισραήλ, Δένδιας – Συναντήθηκε, Πατριάρχη Ιεροσολύμων,israil, dendias – synantithike, patriarchi ierosolymon