Φουρλής: Από την Πειραιώς η ανάπτυξη των Top Parks – Τα σχέδια για νέα εμπορικά πάρκα και ΧΑΑ

13:45 18/12/2022 - Πηγή: NewsIt

Το πρώτο εμπορικό πάρκο με την επωνυμία Top Parks εγκαινίασε στην οδό Πειραιώς ο όμιλος Φουρλής, ολοκληρώνοντας επένδυση ύψους 23,5 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων, ο πρόεδρος κ. Βασίλης Φουρλής, ανακοίνωσε ότι στόχος είναι να μετατραπούν σε Top Parks όλα τα εμπορικά πάρκα που διαθέτει ο όμιλος, 7 στο σύνολό τους, τα οποία βρίσκονται στην ομπρέλα της Trade Estates ΑΕΕΑΠ,

θυγατρικής του ομίλου Φουρλής στον τομέα ακινήτων.

Σύμφωνα με τον κ. Φουρλή, τα εμπορικά πάρκα Τοp Parks, του ομίλου θα ακολουθούν το ίδιο μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο προβλέπει καταστήματα από μία ευρεία γκάμα του λιανεμπορίου σε προσιτές τιμές και με «πράσινες» προδιαγραφές. Ήδη, σε διαδικασία μετατροπής σε βιώσιμο κτίριο βρίσκεται το εμπορικό πάρκο Florida του ομίλου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο μετονομάζεται κι αυτό σε Top Parks Florida και μεταξύ άλλων οι εργασίες ανακαίνισης περιλαμβάνουν και την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών, για εξοικονόμηση ενέργειας. Στο πλαίσιο της υπεύθυνης βιώσιμης κι αειφόρου στρατηγικής, η εταιρεία έχει επίσης εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό πάρσκο στο Top Pakrs Πειραιώς, αλλά και τον πρώτο ταχυφορτιστή στην Ελλάδα ισχύος 300kW της ΔΕΗ Blue για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων σε λιγότερο από 20’.

Φουρλής: Τα νέα Top Parks

Το χαρτοφυλάκιο της Trade Estates, διαθέτει 9 εμπορικά ακίνητα, εκ των οποίων τα 7 είναι εμπορικά πάρκα που σταδιακά θα μετατραπούν σε Top Parks και τα 2 κέντρα logistics. Η συνολική τους αξία αποτιμάται σήμερα σε 286 εκατ. ευρώ, ωστόσο σύντομα θα αυξηθεί, καθώς, ο σχεδιασμός προβλέπει ότι στην επόμενη τετραετία, η εταιρεία θα αποκτήσει νέα ακίνητα, με προοπτική να φθάσουν στα 18 έως το 2026.

Βάσει νόμου, κι όπως επιβεβαίωσε και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Δημήτρης Παπούλης, η Trade Estates ΑΕΕΑΠ, υπεύθυνη ανάπτυξης των Top Parks, σύντομα θα εισέλθει στο Χρηματιστήριο, με τη διαδικασία να προβλέπεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2023.

Τα επόμενα βήματα, αφορούν στην ανάπτυξη εμπορικών πάρκων σε Σπάτα και Ηράκλειο Κρήτης, καθώς και στην Πάτρα, ενώ «ναυαρχίδα» θα αποτελέσει το εμπορικό πάρκο στο Ελληνικό, το χρονοδιάγραμμα του οποίου είναι άμεσα συνυφασμένο με την ανάπτυξη ολόκληρου του έργου.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων του Top Parks Πειραιώς, παρουσία και του υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Φουρλής, μίλησε και για τα σχέδια σε νέες τεχνολογίες και e-mobility στα εμπορικά πάρκα σε συνεργασία με την Autohellas, η οποία συμμετέχει με ποσοστό 12% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Φουρλής: Επιπλέον επενδύσεις

Το εμπορικό πάρκο της Πειραιώς συνεισφέρει στην τοπική οικονομία, ενώ για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, έχει προταθεί η δημιουργία στάσης για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και η δημιουργία πεζογέφυρας για να συνδέει τις λεωφόρους Πειραιώς και Αθηνών.

Μισθωτές του Top Parks Πειραιώς είναι οι : ΑΒ Βασιλόπουλο, Adidas, LC Waikiki, Lilly Drogerie, Marks & Spencer, McDonald’s, Μουστάκα, Occhio Papavasiliou, Orchestra, Parex και Pepco, ενώ απέναντι από το εμπορικό πάρκο λειτουργούν Leroy Merlin, Intersport, Jumbo, Lidl, JYSK και Διάφανο.

Σχετικά με τον τομέα των logistics, που επίσης δραστηριοποιείται η Trade Estates, αυτή τη στιγμή στο χαρτοφυλάκιό της βρίσκονται δύο σύγχρονα και πλήρως αυτοματοποιημένα κέντρα στα Οινόφυτα και το Σχηματάρι, ενώ σύντομα η εταιρεία πρόκειται να υλοποιήσει επιπλέον επενδύσεις στον εν λόγω τομέα.

To άρθρο Φουρλής: Από την Πειραιώς η ανάπτυξη των Top Parks – Τα σχέδια για νέα εμπορικά πάρκα και ΧΑΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα