Έκτακτες πτήσεις, Help Center και κουπόνια σίτισης για τους εγκλωβισμένους επιβάτες στο αεροδρόμιο της Ρόδου

20:07 23/7/2023 - Πηγή: NewsIt

Έκτακτα μέτρα για όσους βρίσκονταν στη Ρόδο και μετά τη μεγάλη φωτιά, που κατακαίει το νησί για 6η μέρα, θέλουν να φύγουν, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο “Διαγόρας”. 

Από τη στιγμή που διατάχθηκε η εκκένωση πολλών περιοχών εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς στη Ρόδο, όσοι δεν θέλησαν να μείνουν (σ.σ. πολλοί παραμένουν στο νησί και έχουν βρεί καταφύγιο σε γήπεδα), κατευθύνθηκαν στο

αεροδρόμιο του νησιού, καθώς ήθελαν να ταξιδέψουν νωρίτερα. 

Ύστερα από συνάντηση που είχε σήμερα (23.07.2023) ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, στη Ρόδο με τον Γενικό Διευθυντή Επιχειρησιακών Λειτουργιών της Fraport κ. Σπυράτο, τον πρόεδρο της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας κ. Ψαρό και εκπροσώπους ξένων αεροπορικών εταιρειών, αποφασίστηκε σειρά μέτρων τη διευκόλυνση των επιβατών και την ομαλή λειτουργία του Αεροδρομίου «Διαγόρας», δεδομένων των συνθηκών που δημιούργησε η πυρκαγιά που ξέσπασε στο νησί τις προηγούμενες ημέρες.

Το υπουργείο Τουρισμού συστήνει εκτάκτως help desk στην πόλη της Ρόδου όπου μπορούν να απευθύνονται τουριστικοί φορείς και ταξιδιωτικά γραφεία στα παρακάτω τηλέφωνα: 2241044335 και 2241044330.

Το αεροδρόμιο λειτουργεί με αυξημένη επιβατική κίνηση στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα και πολλές πτήσεις αεροπυρόσβεσης.

Σε συνεργασία με τις δύο εταιρείες που διακινούν το μεγαλύτερο όγκο επιβατών στη Ρόδο, την TUI και την Jet2, έχουν προγραμματιστεί οι επόμενες πτήσεις.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας θα απογειωθούν από τη Ρόδο περισσότερες από 50 πτήσεις, ενώ τα αεροπλάνα της TUI και της Jet2 που θα φτάνουν στο νησί, θα είναι πτήσεις επαναπατρισμού. Δημιουργείται Help Center για όσους έχουν χάσει τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, ενώ θα τους δοθούν και κουπόνια για φαγητό. 

Ειδικότερα, τα μέτρα που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, για τη διευκόλυνση των επιβατών είναι τα εξής:

Τις επόμενες ώρες, και συγκεκριμένα μέχρι τις 03:00 π.μ. θα αναχωρήσουν, από τις δύο εταιρείες, 14 πτήσεις με περίπου 2.700 επιβάτες. Συνολικά, μέχρι τις 00:00 π.μ., θα υπάρξουν 44 πτήσεις, αναχωρήσεις και αφίξεις, με περίπου 14.500 επιβάτες.Πτήσεις Επαναπατρισμού: Όλες οι πτήσεις και των δύο εταιρειών, που καταφθάνουν στο νησί θα έρχονται κενές με σκοπό να παραλάβουν επιβάτες.Δημιουργία “Help Center”: Βοήθεια και διεκπεραιώσεις επιβατών χωρίς τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα. Το εν λόγω κέντρο το στελεχώνουν εκπρόσωποι των πρεσβειών και της Αστυνομίας.Παροχή κουπονιών σίτισης σε επιβάτες σε αναμονή. Επιπλέον, με τη συνδρομή του Δήμου, παρασχέθηκαν 300 επιπλέον καθίσματα στο αεροδρόμιο για την αντιμετώπιση των αυξημένων και έκτακτων αναγκών.Ενεργοποίηση του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων, με αντιπροσώπους των αεροπορικών εταιρειών και φορέων επίγειας εξυπηρέτησης για την άμεση και καλύτερη διευκόλυνση όλων των επιβατών.Μετά από επικοινωνία με τους φορείς επίγειας εξυπηρέτησης ενισχύεται το προσωπικό στο αεροδρόμιο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.Ο Έλεγχος Εναέριας Κυκλοφορίας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία της αυξημένης κίνησης των πτήσεων.

Συνολικά χθες, Σάββατο, έγιναν από το αεροδρόμιο “Διαγόρας” της Ρόδου 356 κινήσεις με μετακίνηση 50.000 επιβατών, ενώ σήμερα, Κυριακή, μέχρι τις 16:00, έγιναν 165 κινήσεις με μετακίνηση 20.000 επιβατών. Ο αριθμός αυτός θα υπερδιπλασιαστεί κατά τις επόμενες ώρες, καθώς η επιβατική κίνηση θα αυξηθεί.

Η υλοποίηση όλων των παραπάνω μέτρων, θα παρακολουθείται από το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων στο χώρο του αεροδρομίου, στο οποίο θα συμμετέχει με φυσική παρουσία και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

To άρθρο Έκτακτες πτήσεις, Help Center και κουπόνια σίτισης για τους εγκλωβισμένους επιβάτες στο αεροδρόμιο της Ρόδου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα