Εύβοια: Η στιγμή που οι Ρουμάνοι πυροσβέστες φεύγουν από το Προκόπι – Το ευχαριστώ στους Ουκρανούς

16:55 15/8/2021 - Πηγή: NewsIt

Μερικές ώρες μετά το αίτημα της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για στήριξη στην καταπολέμηση των πρωτοφανών δασικών πυρκαγιών, η Ρουμανία και η Ουκρανία ανταποκρίθηκαν άμεσα και έστειλαν ομάδες βοήθειας, οι οποίες επιχείρησαν στην κατάσβεση των φωτιών στην βόρεια Εύβοια.

Στις 6 Αυγούστου έφτασαν στην Εύβοια 108 πυροσβέστες από την Ρουμανία, συνοδεία 22 οχημάτων. Μετά λοιπόν από 7 ημέρες παραμονής στο νησί και αφού βεβαιώθηκαν ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος

για τα σημεία που ξέσπασαν οι φωτιές, οι Ρουμάνοι Πυροσβέστες αποχώρησαν από το Προκόπι όπου είχαν στήσει όλες αυτές τις ημέρες το κέντρο επιχειρήσεων τους, το πρωί της Κυριακής Ανήμερα της Εορτής της Παναγίας.

Διέσχισαν τα Βαλκάνια και έφτασαν στα πύρινα μέτωπα της βόρειας Εύβοια, ενώ εντύπωση κάνει το γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς όταν ειδοποιήθηκαν δεν πήγαν καν σπίτι, αλλά ξεκίνησαν κατευθείαν μετά το κάλεσμα. Ο Captain Catalin Samsodan, δήλωσε συγκεκριμένα στο eviathema.gr: “Ήμουν στο Super Market όταν έλαβα το τηλεφώνα για να συμμετέχω. Άφησα ότι έκανα και έτρεξα για να ξεκινήσουμε…”

Ντοκουμέντο από την αποχώρησή τους από το Προκόπι:

Το ευχαριστώ της 7ης ΕΜΑΚ στους Ουκρανούς πυροσβέστες

Με μια αναμνηστική φωτογραφία στο λιμάνι της Αιδηψού, οι πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ ευχαρίστησαν και αποχαιρέτησαν τους Ουκρανούς συναδέλφους τους, που βρέθηκαν πλάι πλάι στις φωτιές στην βόρεια Εύβοια.  

Οι πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία που παλεύουν όλες αυτές τις ημέρες στην πρωτη γραμμή σώζοντας περιουσίες κάτοικων στη βόρεια Εύβοια. «Καλημέρα και καλή Παναγιά. Η 7η ΕμΑΚ αποχαιρετά τους Ουκρανούς πυροσβέστες και τους ευχαριστεί για την συνεργασία τους….», γράφουν στη λεζάντα της φωτογραφίας, οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από eviathema.gr και lamiareport.gr

To άρθρο Εύβοια: Η στιγμή που οι Ρουμάνοι πυροσβέστες φεύγουν από το Προκόπι – Το ευχαριστώ στους Ουκρανούς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα