«Ζω την απόλυτη καταστροφή»: Ο πυροσβέστης που έχασε σύζυγο και παιδί στο Μάτι σπάει τη σιωπή – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Ο Ανδρέας Δημητρίου είναι ο ηρωικός πυροσβέστης που είδε από τη μια στιγμή στην άλλη τη γυναίκα του και το μόλις 6 μηνών μωρό τους να χάνονται στην καταστροφική φωτιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι.

Ο ίδιος κλήθηκε να δώσει τη μάχη με τις φλόγες στην Ανατολική Αττική, όταν ενημερώθηκε ότι η φωτιά είχε μπει στον οικισμό που ζούσε η οικογένειά του.

Στο αφιέρωμα που ετοίμασε για τη φωτιά στο Μάτι το αυστραλιανό δίκτυο ABCnews, ο πυροσβέστης, έσπασε τη σιωπή του και μίλησε για πρώτη φορά δημοσίως για το κακό που ρήμαξε το σπιτικό του.

Δεν υπάρχουν

δάκρυα καθώς μιλάει. Το πρόσωπό του είναι μια άκαμπτη μάσκα, η φωνή του αυστηρά ελεγχόμενη. Βρίσκεται στο βαθύτερο σοκ που μπορεί να υποφέρει ένας σύζυγος και πατέρας σημειώνει στο ρεπορτάζ ο δημοσιογράφος.

Τα κρίσιμα λεπτά της φωτιάς

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του αυστραλιανού δικτύου, ο Αντρέας Δημητρίου προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη σύζυγό του, αλλά δεν τα κατάφερε. Όταν έφτασε στην περιοχή, αντίκρισε τα πάντα γύρω από το σπίτι του να έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Όταν η σύζυγός του Μαργαρίτα απάντησε το τηλέφωνο, τον ενημέρωσε ότι είχε κατεβεί με το παιδί τους στην παραλία. Ο Ανδρέας Δημητρίου, πέρασε μέσα από τις φλόγες για να μεταβεί στην παραλία. Εκεί βρήκε τη σύζυγό του αναίσθητη με το έξι μηνών μωρό τους στο πλάι της. Ο θάνατος του μωρού διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο.

Η Μαργαρίτα, δεν ξύπνησε ποτέ από το κώμα και έφυγε από τη ζωή 12 ημέρες αργότερα. Ήταν ο τραγικός επίλογος μίας από τις ιστορίες των 99 ανθρώπων που χάθηκαν εκείνο το απόγευμα του Ιουλίου στην Ανατολική Αττική.

«Να θυμώσω με τον Θεό ή με τον εαυτό μου;»

Ερωτηθείς για το πώς νιώθει μετά την απώλεια της συζύγου και του μονάκριβου παιδιού του στην φονική πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή συνολικά 99 ανθρώπων απάντησε: «Νιώθω πολλά συναισθήματα.

Θυμό ακόμη δεν έχω νιώσει, από την άποψη ότι δεν ξέρω με ποιον να θυμώσω. Να θυμώσω με τον θεό; Να θυμώσω με τους ανθρώπους; Να θυμώσω με τον εαυτό μου; Να θυμώσω… Όλα τα άλλα συναισθήματα τα ζω κάθε μέρα έντονα, εκτός από θυμό. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον».

«Είναι κάτι το οποίο δεν το αντέχεις εύκολα. Είναι κάτι το οποίο εύχεσαι να μην το ζήσει κανένας άνθρωπος, ούτε ο εχθρός σου», λέει ο Ανδρέας Δημητρίου για την τραγική απώλεια των αγαπημένων του προσώπων.

«Ζω την απόλυτη καταστροφή, από εκείνη την ημέρα και μετά»

«Ήταν η απόλυτη καταστροφή. Ζω την απόλυτη καταστροφή, από εκείνη την ημέρα και μετά» τόνισε ο κ. Δημητρίου στο τέλος της συνέντευξης.

The post «Ζω την απόλυτη καταστροφή»: Ο πυροσβέστης που έχασε σύζυγο και παιδί στο Μάτι σπάει τη σιωπή – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα