Εύβοια: Δραματικές διαστάσεις παίρνει η μεγάλη φωτιά – Εκκενώθηκε οικισμός (pics,video)

14:39 11/7/2020 - Πηγή: NewsIt

Συναγερμός στην Εύβοια το μεσημέρι του Σαββάτου (11.07.2020) μετά την εκδήλωση μεγάλης πυρκαγιάς στους Ραπταίους του Δήμου Καρύστου. Η φωτιά καίει δασική έκταση και κινείται απειλητικά προς τον οικισμό Δήλησο, ο οποίος εκκενώθηκε προληπτικά.

Στη μάχη της κατάσβεσης στην Εύβοια επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, υδροφόρες του δήμου Καρύστου, ιδιώτες, εθελοντές και εναέρια μέσα 2 ελικόπτερα και τέσσερα αεροπλάνα καναντέρ. Το έργο των πυροσβεστών δυσκολεύουν οι θυελλώδεις άνεμοι έντασης 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.

dir="ltr">Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ραπταίοι Καρύστου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 45 πυροσβέστες, 15 οχήματα, 2ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 Α/Φ και 2 Ε/Π.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 11, 2020

Στο evima.gr μίλησε η πρόεδρος της Κοινότητας Ραπταίων Μαρία Ρούπα, λέγοντας ότι “η φωτιά είναι πολύ μεγάλη και καίει δασική έκταση. Αυτή την ώρα (σ.σ. 14:00) καίει σε δύσβατο σημείο μέσα σε χαράδρα και δυσκολεύει πολύ το έργο των πυροσβεστών”. Σημείωσε δε ότι η φωτιά βρίσκεται κοντά στον οικισμό Δήλησο, αλλά για την ώρα δεν κινδυνεύει. Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους δόθηκε εντολή εκκένωσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος είχε επικοινωνία με τον δήμαρχο Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλο για την μεγάλη πυρκαγιά που καίει στην κοινότητα Ραπταίων. Ο κ. Θεοδωρικάκος, αφού ενημερώθηκε από τον δήμαρχο για την εξέλιξη της φωτιάς ανέφερε στον κ. Ραβιόλο ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο να συνδράμει με οποιοδήποτε τρόπο.

πηγή: evima.gr

To άρθρο Εύβοια: Δραματικές διαστάσεις παίρνει η μεγάλη φωτιά – Εκκενώθηκε οικισμός (pics,video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > NewsIt
Εύβοια, Δραματικές, – Εκκενώθηκε,evvoia, dramatikes, – ekkenothike