Εύβοια: Δραματικές διαστάσεις παίρνει η μεγάλη φωτιά – Απειλείται οικισμός (pics,video)

14:04 11/7/2020 - Πηγή: NewsIt

Συναγερμός στην Εύβοια το μεσημέρι του Σαββάτου (11.07.2020) μετά την εκδήλωση μεγάλης πυρκαγιάς στους Ραπταίους του Δήμου Καρύστου. Η φωτιά καίει δασική έκταση και κινείται απειλητικά προς τον οικισμό Δήλησο.

Στη μάχη της κατάσβεσης στην Εύβοια επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, υδροφόρες του δήμου Καρύστου, ιδιώτες, εθελοντές και εναέρια μέσα 2 ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα καναντέρ.

Στο evima.gr μίλησε η πρόεδρος της Κοινότητας Ραπταίων Μαρία Ρούπα, λέγοντας ότι “η φωτιά είναι πολύ μεγάλη και καίει δασική έκταση. Αυτή την

ώρα (σ.σ. 14:00) καίει σε δύσβατο σημείο μέσα σε χαράδρα και δυσκολεύει πολύ το έργο των πυροσβεστών”. Σημείωσε δε ότι η φωτιά βρίσκεται κοντά στον οικισμό Δήλησο, αλλά για την ώρα δεν κινδυνεύει.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυροσβεστική ενημέρωσε κατοίκους του οικισμού Δήλησος να είναι σε ετοιμότητα για εκκένωση του οικισμού, καθώς η φωτιά είναι κοντά. Προς το παρόν αποτεφρώνει δασική έκταση. 

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετέχουν, επίσης, δυνάμεις από Αλιβέρι και Χαλκίδα. Ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

πηγή: evima.gr

To άρθρο Εύβοια: Δραματικές διαστάσεις παίρνει η μεγάλη φωτιά – Απειλείται οικισμός (pics,video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα