Σήμα έναρξης για την «μάχη» των ευρωεκλογών: Πρόσωπα με εμπειρία στις Βρυξέλλες στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

11:16 28/12/2023 - Πηγή: NewsIt

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη της «εκστρατείας» της Ν.Δ. για τις ευρωεκλογές.

Με την επιστροφή από τις γιορτές των Χριστουγέννων σύσσωμη η «γαλάζια» παράταξη παίρνει… «θέσεις μάχης» για τις εκλογές. Ο στόχος της Ν.Δ. είναι ένας…

Με περιοδείες ανά την Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, των υπουργών, βουλευτών και των άλλων στελεχών της Ν.Δ. αλλά και με καμπάνιες στα ΜΜΕ

και στα social media, ο στόχος της Πειραιώς είναι η διατήρηση της πολιτικής ηγεμονίας της Ν.Δ., όπως αυτή καταγράφηκε και στις τελευταίες εθνικές εκλογές

Βασικό πρόταγμα στην προεκλογική «εκστρατεία» η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και οι θετικές επιδόσεις της οικονομίας.

Οι τελικές αποφάσεις του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο θα ανακοινωθούν ως τα τέλη του Μαρτίου. Ως τις 20 Απριλίου θα πρέπει να έχουν κατατεθεί τα ψηφοδέλτια ενώ στις 25 Απριλίου θα ανακηρυχθούν οι συνδυασμοί, με την εκλογική αναμέτρηση να έχει προσδιοριστεί για τις 9 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. θα έχει χαρακτήρα ανανέωσης, ενώ την ψήφο αναμένεται να διεκδικήσουν και πρόσωπα με εμπειρία στις Βρυξέλλες.

Βέβαιη θεωρείται και η συμμετοχή υποψηφίων από τον χώρο του κέντρου, όπου η Ν.Δ. στις τελευταίες εκλογές είχε σημαντικότατα ερείσματα. Μεταξύ των ονομάτων που έχουν ακουστεί είναι αυτό του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου από τον προοδευτικό χώρο, ενώ μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο αναμένεται να έχει και ο Δημήτρης Τσιόδρας, στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι Ευρωεκλογές του Ιουνίου θα διεξαχθούν με σταυρό και για πρώτη φορά θα υπάρχει η δυνατότητα επιστολικής ψήφου.

Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί ως τα τέλη Ιανουαρίου.

Στην Πειραιώς υπάρχει η αισιοδοξία ότι η νέα εκλογική αναμέτρηση θα αποτυπώσει την πρωτοκαθεδρία της Ν.Δ., όπως αυτή καταγράφηκε πριν από περίπου 12 μήνες, στις εθνικές εκλογές.

Την αισιοδοξία ενισχύουν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων αλλά και οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις που αποτελούν και προγραμματικές δεσμεύσεις.

To άρθρο Σήμα έναρξης για την «μάχη» των ευρωεκλογών: Πρόσωπα με εμπειρία στις Βρυξέλλες στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα