Επικίνδυνος Τραμπ! Ζητά να χαλαρώσουν τα μέτρα για τον κορονοϊό

18:47 23/3/2020 - Πηγή: NewsIt

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν καταλαβαίνει ούτε από τον κορονοϊό και άρχισε τις γκρίνιες για τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε το φάρμακο να είναι χειρότερο από το ίδιο το πρόβλημα», έγραψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ και πρόσθεσε πως

«στο τέλος της περιόδου των 15 ημερών, θα λάβουμε απόφαση για την κατεύθυνση που θέλουμε να πάρουμε».

Ο Λευκός Οίκος παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα σειρά οδηγιών συγκεντρωμένων σε έγγραφο με τίτλο «15 ημέρες για την επιβράδυνση της εξάπλωσης» του ιού.

Οι

αμερικανικές υγειονομικές αρχές πάντως επαναλαμβάνουν πως τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακομη αναφορικά με τον κορονοϊό στη χώρα και πως, σε αντίθεση σε όσα λέει ο Τραμπ, δεν είναι ώρα για χαλάρωση των μέτρων.

«Θέλω η Αμερική να το καταλάβει: αυτήν την εβδομάδα η κατάσταση θα επιδεινωθεί», προειδοποίησε ο Τζερόμ Ανταμς, ο επικεφαλής των ομοσπονδιακών υπηρεσιών δημόσιας υγείας των ΗΠΑ.

Εκφράζοντας την απογοήτευσή του που ορισμένοι Αμερικανοί δεν τηρούν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης, απηύθυνε έκκληση για μεγαλύτερη αυστηρότητα. «Ετσι εξαπλώνεται ο ιός. Πρέπει πραγματικά, πραγματικά, όλοι να μείνουν στο σπίτι», είπε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ από την πλευρά του έκανε retweet πλήθος μηνυμάτων που επιδοκιμάζουν την ιδέα ότι τάσσεται υπέρ της χαλάρωσης και όχι υπέρ της αυστηροποίησης των μέτρων που έχουν εφαρμοσθεί.

«Πρέπει να ισοπεδώσουμε την καμπύλη (της μετάδοσης), ΟΧΙ την οικονομία», έγραφε ένα από τα μηνύματα και κέρδισαν την επιδοκιμασία του Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Επικίνδυνος Τραμπ! Ζητά να χαλαρώσουν τα μέτρα για τον κορονοϊό δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επικίνδυνος Τραμπ Ζητά,epikindynos trab zita