Επανεκπαίδευση των νέων Ειδικών Φρουρών, μετά τα σοβαρά περιστατικά με όπλα

22:25 1/3/2020 - Πηγή: NewsIt

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει, έστω και ήπιο, στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ τα δυο σοβαρά απανωτά περιστατικά με νέοπροσληφθέντες Ειδικούς Φρουρούς, οι οποίοι σε αμφότερα επεισόδια δεν δίστασαν να βγάλουν τα υπηρεσιακά τους όπλα σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Το πρώτο περιστατικό είχε σημειωθεί σε μπαρ στο Γκάζι, όταν δυο Ειδικοί Φρουροί πήγαν να διασκεδάσουν, έχοντας μαζί τους τα υπηρεσιακά τους όπλα. Έφαγαν ξύλο, τους άρπαξαν το ένα όπλο που έβγαλαν για εκφοβισμό και όλα αυτά για τα μάτια μιας υπαλλήλου του καταστήματος που παρενοχλούσαν.

Το τελευταίο περιστατικό με τον ένοπλο αστυνομικό

στο προαύλιο της ΑΣΟΕ, ο οποίος απειλούσε φοιτητές πως θα τους πυροβολήσει για να γλιτώσει το λιντσάρισμα όπως ο ίδιος είπε, χτύπησε το καμπανάκι στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, καθώς φάνηκε πως τουλάχιστον στο επίπεδο ψυχραιμίας, αλλά και απεμπλοκής από μια κατάσταση, υπήρξε σοβαρό έλλειμμα στην εκπαίδευση.

Άλλωστε όταν προσελήφθησαν οι νέοι Ειδικοί Φρουροί, εκπαιδεύτηκαν μόλις έναν μήνα εντατικά και στην συνέχεια τοποθετήθηκαν σε μάχιμες μονάδες, όπως η ΔΙΑΣ και η ΔΡΑΣΙ.

Για το λόγο αυτό εξετάζουν σοβαρά στην ΕΛ.ΑΣ την επανεκπαίδευση των νέων Ειδικών Φρουρών, κυρίως στο αυτονόητο. Δηλαδή σε χώρους που υπάρχει πρόβλημα στην παρουσία της Αστυνομίας, καλό θα είναι να είναι διακριτικοί οι αστυνομικοί όταν είναι εκτός υπηρεσίας και να αποφεύγουν εμπλοκή.

Εν ολίγης έμπειροι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που δεν μασάνε τα λόγια τους λένε ευθαρσώς πως ο Ειδικός Φρουρός με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην ΑΣΟΕ θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός.

Άλλωστε και ίδιος ο Ειδικός φρουρός σε μια πρώτη κουβέντα που είχε με τους Αστυνομικούς που χειρίζονται την έρευνα για το σοβαρό περιστατικό φέρεται να τους είπε: «…βρέθηκα έξω από την ΑΣΟΕ για να παραλάβω οικείο πρόσωπο και παράλληλα στα πλαίσια των δράσεων της Υπηρεσίας που υπηρετώ. Ξαφνικά με πλησίασε μια ομάδα ατόμων με απειλητικές διαθέσεις και στην προσπάθεια μου να ξεφύγω βρέθηκα στο προαύλιο περικυκλωμένος. Αναγκάστηκα να βγάλω το όπλο μου διότι θα με λιντσάριζαν».

Από την άλλη πλευρά, οι φοιτητές που ήταν παρόντες στο επεισόδιο λένε πως ο Ειδικός Φρουρός δεν περίμενε απλώς έξω από το Ίδρυμα, αλλά άρχισε να «τραμπουκίζει» όπως ισχυρίζονται μικροπωλητές που βρίσκονταν εξωτερικά τις ΑΣΟΕ ενώ υπάρχουν μαρτυρίες πως μπήκε και στο προαύλιο του ιδρύματος, όπου και εντοπίστηκε από φοιτητές, καθώς το όπλο του το είχε τοποθετήσει σε εμφανή θέση και του ζήτησαν το λόγο.

Τους ισχυρισμούς των φοιτητών δέχονται και οι Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, οι οποίες μάλιστα απευθύνθηκαν και στην Εισαγγελία Αθηνών.

To άρθρο Επανεκπαίδευση των νέων Ειδικών Φρουρών, μετά τα σοβαρά περιστατικά με όπλα δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα