Εννέα υπάλληλοι φυλακής του Μέμφις κατηγορούνται για τη δολοφονία του μαύρου Γκέρσουν Φρίμαν - ΠΡΟΣΟΧΗ! Σκληρές εικόνες

17:52 21/9/2023 - Πηγή: NewsIt

Εννιά σωφρονιστικοί υπάλληλοι μιας κομητειακής φυλακής του Μέμφις κατηγορούνται για τη δολοφονία ενός μαύρου κρατούμενου, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από φρουρούς που τον κρατούσαν μπρούμυτα στο πάτωμα.

Τη δίωξη των υπαλλήλων της φυλακής ανακοίνωσε ο σερίφης της κομητείας Σέλμπι του Μέμφις, Φλόιντ Μπόνερ, ο οποίος ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι την ασκούν οι εισαγγελικές Αρχές για τη δολοφονία του 33χρονου Γκέρσουν Φρίμαν, στις 2 Οκτωβρίου 2022.

Ο σερίφης δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις

για τις κατηγορίες, την ώρα που τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι 2 κατηγορούνται για φόνο δευτέρου βαθμού και διακεκριμένη επίθεση και οι υπόλοιποι 7 για διακεκριμένη επίθεση.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, δεν προκάλεσαν τον θάνατο του Φρίμαν οι ενέργειες κανενός εργαζόμενου στο γραφείο του σερίφη του Σέλμπι (…) Είμαι στο πλευρό αυτών των υπαλλήλων», είπε ο Μπόνερ, υποστηρίζοντας ότι ο ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κρατούμενος πέθανε λόγω μιας προϋπάρχουσας καρδιακής πάθησης.

Η υπόθεση έχει βρεθεί στο επίκεντρο με αφορμή και τον φόνο ενός άλλου Αφροαμερικανού, του Τάιρ Νίκολς, στις 7 Ιανουαρίου φέτος, πάλι στο Μέμφις, αυτή τη φορά από αστυνομικούς.

Οι δικηγόροι της οικογένειας του Φρίμαν, με επικεφαλής τον γνωστό συνήγορο για τα πολιτικά δικαιώματα Μπεν Κραμπ, υποστηρίζουν ότι ο θάνατος του κρατούμενου είναι άλλο ένα παράδειγμα άνευ λόγου δολοφονίας άοπλου Αφροαμερικανού στα χέρια εκπροσώπων των υπηρεσιών ασφαλείας.

Το σοκαριστικό βίντεο με τη δολοφονία του Γκέρσουν Φρίμαν:

Στο βίντεο, διάρκειας 14 λεπτών, οι αξιωματικοί διακρίνονται να γρονθοκοπούν, να κλοτσούν και να ψεκάζουν με σπρέι πιπεριού τον Φρίμαν. Φαίνεται επίσης ο Φρίμαν, ακινητοποιημένος μπρούμυτα στο πάτωμα, με ένα γόνατο να τον πιέζει στην πλάτη, επί τουλάχιστον 5 λεπτά.

Την υπόθεση έχει αναλάβει ο εισαγγελέας της κομητείας Νάσβιλ-Ντέιβιντσον, Γκλεν Φανκ, καθώς ο εισαγγελέας του Σέλμπι, ο Στιβ Μαλρόι, αυτοεξαιρέθηκε.

Ο σερίφης Μπόνερ κατεβαίνει υποψήφιος για δήμαρχος του Μέμφις και ο Μαλρόι έχει ήδη εκφράσει την υποστήριξή του στον πολιτικό αντίπαλό του.

Ο Μπόνερ ισχυρίζεται ότι οι διώξεις έχουν ως στόχο να τον πλήξουν σε πολιτικό επίπεδο. Εναντιώθηκε επίσης, τον περασμένο Μάρτιο, στη δημοσιοποίηση μονταρισμένων πλάνων από ένα βίντεο υποστηρίζοντας ότι στις εικόνες αυτές δεν παρουσιάζεται η «αλλοπρόσαλλη και βίαιη συμπεριφορά» που οδήγησε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να περιορίσουν τον Φρίμαν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ και Reuters

To άρθρο Εννέα υπάλληλοι φυλακής του Μέμφις κατηγορούνται για τη δολοφονία του μαύρου Γκέρσουν Φρίμαν - ΠΡΟΣΟΧΗ! Σκληρές εικόνες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εννέα, Μέμφις, Γκέρσουν Φρίμαν - ΠΡΟΣΟΧΗ Σκληρές,ennea, memfis, gkersoun friman - prosochi sklires